Ekstremisti napali Trampove pristalice

Grupa demonstranata napala je pristalice kandidata za predsednika Donalda Trampa dok su se vraćali sa njegovog predizbornog skupa u San Hozeu.
 

Svijet 03.06.2016 | 21:20
Ekstremisti napali Trampove pristalice

Grupa demonstranata napala je pristalice republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa dok su se vraćali sa njegovog predizbornog skupa u San Hozeu.

Demonstranti su udarili više od 10 ljudi, najmanje jednu osobu su pogodili jajetom i palili su njihove kačkete s Trampovim sloganima. Policija je proglasila okupljanje nezakonitim i počela da rasteruje ljude. Demonstranti, kojih je u početku bilo oko 300, udarali su u automobile Trampovih pristalica dok su odlazili s mitinga, a one koji u išli peške jurili su kako bi ih uplašili.


- U nekom trentku Donald Tramp mora da preuzme odgovornost za neodgovorno ponašanje u svojoj kampanji - rekao je gradonačelnik San Hozea Sem Likardo, demokrata koji podržava Hilari Klinton u kandidaturi za šefa Bele kuće.

U međuvremenu, Klintonova je rekla da "Donald nije samo nepripremljen, već njegov temperament nije podesan za funkciju koja zahteva znanje, stabilnost i ogromnu odgovornost". Bivša državna sekretarka je dodala da je Tramp preosetljiv i da bi mogao da gurne zemlju u rat zbog sitnice. Tramp je odgovorio na kritike, rekavši da je Hilarin govor o spoljnoj politici "patetičan" i da ga je "tužno gledati".

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Monika

03.06.2016 21:25

Hilari.Pozdravi mi Bila puno.Volim Vas puno.

ODGOVORITE