КЛС - најава финала: Нови "судар" вјечитих за титулу!

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана почињу пети узастопни финални окршај за титулу првака Србије (петак, 21х Пионир).

Кошарка 03.06.2016 | 17:00
КЛС - најава финала: Нови "судар" вјечитих за титулу!

Актуелни државни, али и регионални шампион, Црвена звезде јури своју 17. титулу, док Партизан има намеру да врати трофеј у своје витрине и освоји 22. шампионски наслов, након што је до прошле сезоне 13 година владао у Србији.

Објективно гледано, велики фаворит је Звезда, тим који је ове сезоне изборио место међу осам најбољих тимова у Европи и доминантно дошао до трофеја у АБА лиги, али како се ближи финиш Партизан игра у све бољој форми, док је ове сезоне већ добио два вечита дербија.

"Очекивано су Црвена звезда и Партизан у финалу, што има посебну тежину јер је та утакмица више од кошарке. Партизан има квалитет, велико искуство и драстично је почајан у односу на почетак сезоне. Не знам да ли ће бити блистава кошарка, улог је велики, али ми морамо да будемо на евролигашком нивоу", рекао је тренер Звезде Дејан Радоњић уочи меча.

Тренер Партизана Александар Џикић предност даје Црвеној звезди уочи финалне серије.

"Имају предност у серији пред домаћом публиком, самим тим улога фаворита припада њима, они морају да бране титулу. Знамо да ће нас чекати пун Пионир њихових навијача, баш као што ће и наши напунити дворану када будемо домаћини. Вече паузе измедју мечева би сигурно донеле у квалитету игре и једних и других, али тако је за оба тима", истиче стратег црно-белих.

Први меч финалне серије игра се у петак од 21 сат у хали "Александар Николић", а номинални домаћини су црвено-бели.

Шампион Србије биће екипа која прва оствари три победе, а играће се свако два дана по систему 1-1-1-1-1.

"Вечити" ове сезоне:
АБА 3. 11. Звезда – Партизан 92:77
АБА 25. 1. Партизан – Звезда 86:81
КРК 20. 2. Звезда – Партизан 60:68

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар