Кирин куп: ''Змајеви'' бољи од Данске! У финалу са Јапаном!

У првој утакмици на Кирин Купу у Јапану, фудбалери Босне и Херцеговине савладали су Данску након пенала. У регуларних 90 минута било је 2:2, а након вођства Данаца 2:0, "змајеве" је до изједначења водио двоструки стријелац Милан Ђурић. У финалу овогодишњег Кирин Купа Босна и Херцеговина играће против домаће селекције Јапана, која је у другом полуфиналном мечу декласирала Бугарску 7:2.

Фудбал 03.06.2016 | 15:20
Кирин куп: ''Змајеви'' бољи од Данске! У финалу са Јапаном!

Репрезентација Босне и Херцеговине играће у финалу Кирин Купа у Јапану, након што је данас у полуфиналном мечу, након бољег извођења пенала, савладала репрезентацију Данске 4:3 (2:2).

Тим Мехмеда Баждаревића имао је заостатак од два гола на паузи између два полувремена, али је сјајни нападач Ћезене Милан Ђурић са два гола у наставку донио изједначење и пенале, након којих су "змајеви" успјели да савладају Скандинавце и пласирају се у финале. 

БИХ - ДАНСКА 2:2 (0:2) пенали 4:3
/Ђурић 52, 84 - Кјер 22, Фишер 41/

У првих 45 минута Данска је изгледала далеко боље у пољу, а Скандинавци су преко дефанзивца Симона Кјера стигли до предности у 22. минуту. У финишу првог полувремена Виктор Вишер други пут савладао је Ибрахима Шехића и чинило се тада да "змајеви" неће успјети да се радују.

Ипак, наставак је донио много бољу игру бх. репрезентативаца. Сјајан је био Милан Ђурић, који је у свом стилу, главом, након центаршута Огњена Врањеша у 52. минуту прво смањио на 1:2, а онда шест минута прије краја меча погодио за 2:2. Овај пут асистент је био Сеад Колашинац.

Посљедњих 20 минута регуларног дијела меча, БиХ је играла без асистента код првог гола, Огњена Врањеша, који је у 70. минуту због другог жутог картона морао раније у свлачионицу. БиХ је тако двије узастопне пријатељске утакмице завршила са играчем мање (у поразу од Шпаније 1:3 Емир Спахић зарадио директно искључење).

Пенал лутрија припала је "змајевима" 4:3, а стријелци са "бијеле тачке" били су Раде Крунић, Армин Хоџић, Мирослав Стевановић и Харис Медуњанин.

БИХ: Шехић, Врањеш, Колашинац, Шуњић, Цоцалић, Хаџић (46' Хоџић), Граховац (46' Вранчић), Медуњанин, Дуљевић (82' Стевановић), Хајровић (73' Сушић), Ђурић (89' Крунић). Селектор: Мехмед Баждаревић.

ДАНСКА: Шмајхел, Кјер, Далсгард, Вестергард, Дурмиси (86' Анкерсен), Кристенсен, Делани (46' Јенсен), Ериксен, Хојбјерг (61' Квист), Расмусен, Фишер (61' Шене). Селектор: Аге Харајде.

У финалу овогодишњег Кирин Купа Босна и Херцеговина играће против домаће селекције Јапана, која је у другом полуфиналном мечу декласирала Бугарску 7:2.

Босна и Херцеговина и Јапан играће у финалу Кирин Купа, које је на програму у уторак, 7. јуна на стадиону Суита сити у Осаки.

Након тријумфа "змајева" против Данске (2:2, пенали 4:3), "самураји", које с клупе предводи бх. стручњак Вахид Халилхоџић, у другом полуфиналном мечу декласирали су Бугарску 7:2 и придружили се бх. селекцији у мечу за трофеј.

Јапан је до убједљивог тријумфа стигао веома лако. По два гола постигли су Шинђи Кагава и Маја Јошида, мрежу Бугара по једном су тресли Шинђи Оказаки, Такаши Осами и Такума Асано, који је са "бијеле тачке" поставио коначан резултат. Након вођства домаћих 6:0, Михаил Александров и Ивајло Чочев успјели су да смање на 6:2, да би седми гол гости примили у 87. минуту.

Бугари ће тако у мечу за треће мјесто играти против Данске.

Први Кирин Куп одржан је 1978. године, а до 1988. на турнирима су наступали клубови. У наредне двије године турнир се није играо, баш као ни 2010, те у периоду од 2012. до 2015. године. Од 1990. године одлучено је да на Кирин Купу наступају репрезентације.

Најуспјешнија нација је Јапан са 12 титула.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

03.06.2016 14:19

Браво БЕИХА.. Милан, Мирослав,Раде, Огњен, мени потаман да навијам.... ПС волим ја и остале, али ово казем ради мојих великих *С*

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.06.2016 11:33

Браво Змајеви слажем се стобом Зоки.Спортисти су ово.Немају они времена да се пребројавају,БиХ је и моја држава и зато сам сретан што нас има који полако сватамо реалност.