Оружане снаге граде пут у Малим Ситнешима

Поводом наставка радова на реконструкцији и модернизацији сеоског пута, мјештани Малих Ситнеша синоћ су угостили припаднике Инжењеријске јединице Оружаних снага Босне и Херцеговине из Дервенте, који су ангажовани на изградњи пута у овом селу и представнике општинске управе из Српца.

Босна и Херцеговина 03.06.2016 | 15:00
Оружане снаге граде пут у Малим Ситнешима

Тиме су, по ријечима предсједника Грађевинског одбора Бранка Јовановића - Зика, изразили задовољство и захвалност што ће ускоро добити веома функционалан пут кроз своје село у дужини од 1300 метара са тротоаром. До сада је добар дио радова обављен, нарочито на једној захтјевној дионици гдје је у подлогу пута, дубоку близу два метра, уграђено око хиљаду кубних метара камена.

„Надам се да овог пута неће стати изградњом подлоге и припрема трасе за полагање асфалта“, рекао је предсједник мјесног одбора Малих Ситнеша Бранко Јовановић – Зико. Он додаје да је до кашњења дошло из објективних разлога, те да мјештани са нестрпљењем очекују завршетак радова.

Начелник општине Драго Ћирић је рекао да је иницијатива о реконструкцији ове саобраћајнице присутна већ три године, те да је већ асфалтирана једна дионица од 200 метара, а да је наставак радова зависио од заузетости „инжењераца“ Оружаних снага БиХ, који су ангажовани у чак 46 општина широм Босне и Херцеговине, углавном на санирању штета на путној инфраструктури насталих у мајским поплавама 2014. године.

„Јесенас су радови прекинути усљед лоших временских услова и зиме, а очекујем да ће припадници Оружаних снага БиХ завршити земљане радове и шљунчење, односно уређење цијеле дионице пута у овом селу. До јесени требало би да се изграде и тротоари, а ако буде помоћи и од самих мјештана који раде у земљама западне Европе, добар дио би се могао и асфалтирати до краја године“, рекао је начелник општине Драго Ћирић. Начелник Српца је замолио мјештане за стрпљење и да одбаце све политичке манипулације и дезинформације у вези са реализацијом овог пројекта који је за њих од животног значаја, али и за општину у цјелини.

Успјешан домаћин скупа био је угледни мјештанин Малих Ситнеша Станко Тодоровић, чија је породица показала искрено гостопримство.

БН телевизија С. К.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

03.06.2016 14:14

Честитамо! Дужност и обавеза сваке државе јесте да својим грађанима обезбеди прилазне путеве У њихово мјесто, струју и воду, а друго ће сами грађани својим самодопринодом да ураде и тако да чувањем своје природне животне средине уљепшају мјесто у коме живе. СРБац са својим селима је остао слијепо цијеви за време комунистичког режима ЈБ Тита, далеко од свих саобраћајница. Умјесто да режим искористи његов природни положај за градњу ријечне луке на Сави и Врбасу, и посавске магистрале која би повезивала савска села и општине, дуго времена коришћени су путеви из времена Аустро угарске окупације БиХ. Од времена Аустроугарске мало и недовољно је рађено на путевима у СРБачкој Општини. Зато је помоћ коју сада пружа и даје инжењерска јединица оружаних снага БиХ из Дервенте за сваку похвалу и народ ту помоћ своје војске никада неће заборавити. Сложна браћа нову кућу граде а несложна и стару разграђују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

03.06.2016 22:15

Градјанима ове опстине препоруцујем да мирно спавају.Тито је давно црко и како видимо једна деоница пута од цак двест-а-а-а м-е-т-а-р-а је заврсена,дијаспора је такодје споменута,па је наредних година оцекивати успесан заврсетак следецих хијаду и триста км.,пардон метара

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац.

04.06.2016 16:23

Људи! ЈА само видим 'ДА се крка и пије. И једну старту комбинирку! о каквим ви то оружаним снагама говорите,па нисам ја јео' бунике! Срамота какви глупани. То ПУТИН" за 48' часова реши проблем. [ПАМЕТНОМ доста].

Name

хехе

07.06.2016 18:16

Добро су се сјетили да несто раде ови из орузаних снага, а не само да тросе новац градјана ове земље.

ОДГОВОРИТЕ