Oružane snage grade put u Malim Sitnešima

Povodom nastavka radova na rekonstrukciji i modernizaciji seoskog puta, mještani Malih Sitneša sinoć su ugostili pripadnike Inženjerijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz Dervente, koji su angažovani na izgradnji puta u ovom selu i predstavnike opštinske uprave iz Srpca.

Bosna i Hercegovina 03.06.2016 | 15:00
Oružane snage grade put u Malim Sitnešima

Time su, po riječima predsjednika Građevinskog odbora Branka Jovanovića - Zika, izrazili zadovoljstvo i zahvalnost što će uskoro dobiti veoma funkcionalan put kroz svoje selo u dužini od 1300 metara sa trotoarom. Do sada je dobar dio radova obavljen, naročito na jednoj zahtjevnoj dionici gdje je u podlogu puta, duboku blizu dva metra, ugrađeno oko hiljadu kubnih metara kamena.

„Nadam se da ovog puta neće stati izgradnjom podloge i priprema trase za polaganje asfalta“, rekao je predsjednik mjesnog odbora Malih Sitneša Branko Jovanović – Ziko. On dodaje da je do kašnjenja došlo iz objektivnih razloga, te da mještani sa nestrpljenjem očekuju završetak radova.

Načelnik opštine Drago Ćirić je rekao da je inicijativa o rekonstrukciji ove saobraćajnice prisutna već tri godine, te da je već asfaltirana jedna dionica od 200 metara, a da je nastavak radova zavisio od zauzetosti „inženjeraca“ Oružanih snaga BiH, koji su angažovani u čak 46 opština širom Bosne i Hercegovine, uglavnom na saniranju šteta na putnoj infrastrukturi nastalih u majskim poplavama 2014. godine.

„Jesenas su radovi prekinuti usljed loših vremenskih uslova i zime, a očekujem da će pripadnici Oružanih snaga BiH završiti zemljane radove i šljunčenje, odnosno uređenje cijele dionice puta u ovom selu. Do jeseni trebalo bi da se izgrade i trotoari, a ako bude pomoći i od samih mještana koji rade u zemljama zapadne Evrope, dobar dio bi se mogao i asfaltirati do kraja godine“, rekao je načelnik opštine Drago Ćirić. Načelnik Srpca je zamolio mještane za strpljenje i da odbace sve političke manipulacije i dezinformacije u vezi sa realizacijom ovog projekta koji je za njih od životnog značaja, ali i za opštinu u cjelini.

Uspješan domaćin skupa bio je ugledni mještanin Malih Sitneša Stanko Todorović, čija je porodica pokazala iskreno gostoprimstvo.

BN televizija S. K.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

03.06.2016 14:14

Честитамо! Дужност и обавеза сваке државе јесте да својим грађанима обезбеди прилазне путеве У њихово мјесто, струју и воду, а друго ће сами грађани својим самодопринодом да ураде и тако да чувањем своје природне животне средине уљепшају мјесто у коме живе. СРБац са својим селима је остао слијепо цијеви за време комунистичког режима ЈБ Тита, далеко од свих саобраћајница. Умјесто да режим искористи његов природни положај за градњу ријечне луке на Сави и Врбасу, и посавске магистрале која би повезивала савска села и општине, дуго времена коришћени су путеви из времена Аустро угарске окупације БиХ. Од времена Аустроугарске мало и недовољно је рађено на путевима у СРБачкој Општини. Зато је помоћ коју сада пружа и даје инжењерска јединица оружаних снага БиХ из Дервенте за сваку похвалу и народ ту помоћ своје војске никада неће заборавити. Сложна браћа нову кућу граде а несложна и стару разграђују!

ODGOVORITE
Name

Raso

03.06.2016 22:15

Gradjanima ove opstine preporucujem da mirno spavaju.Tito je davno crko i kako vidimo jedna deonica puta od cak dvest-a-a-a m-e-t-a-r-a je zavrsena,dijaspora je takodje spomenuta,pa je narednih godina ocekivati uspesan zavrsetak sledecih hijadu i trista km.,pardon metara

ODGOVORITE
Name

semberac.

04.06.2016 16:23

Ljudi! JA samo vidim 'DA se krka i pije. I jednu startu kombinirku! o kakvim vi to oružanim snagama govorite,pa nisam ja jeo' bunike! Sramota kakvi glupani. To PUTIN" za 48' časova reši problem. [PAMETNOM dosta].

Name

hehe

07.06.2016 18:16

Dobro su se sjetili da nesto rade ovi iz oruzanih snaga, a ne samo da trose novac gradjana ove zemlje.

ODGOVORITE