Мис БиХ: Довољно сам кажњена, чувам краве

"Кретање ми је, као неком злочинцу, ограничено на Сарајевско-романијску регију. Чувам краве и овце у Хан Пијеску" пожалила се јуче пред Судом БиХ Слободанка Тошић, бивша мис фотогеничности БиХ, оптужена за саучешништво у покушају убиства Ђорђа Ждрала 2006. године.

Босна и Херцеговина 03.06.2016 | 13:45
Мис БиХ: Довољно сам кажњена, чувам краве

Тошићева је кроз сузе проговорила да је бесмислено све што јој се ставља на терет само зато јер није велики играч.

"Нуђено ми је да будем сведок. Нисам пристала јер не знам ништа о томе. Ово је лична освета тужиоца."

Суд БиХ јуче је разматрао жалбе на пресуду којом је Слободанка Тошић звана Боба осуђена на две и по године принудног рада због припадности злочиначкој организацији Дарка Елеза и учешћа у покушају убиства његовог кума и заклетог непријатеља Ђорђа Ждрале 2006. године, преноси Вечерњи лист.

Тужилац Дубравко Чампара је затражио строжу казну за Тошићеву од изречене.

"Она је у потпуности извршила свој део задатка. То што друга два члана организације нису успела у својој намери ликвидације из заседе, нема везе с њеном улогом" истакао је Чампара.

Он је додао да је оштећени доведен у заседу, те да су искориштене његове емоције и није био у стању да се одбрани.

"Друга ствар је што је једна пушка закочила, а из друге су му нанесене лакше озледе па је убиство остало на покушају" казао је.

Владо Адамовић, адвокат Тошићева је истакао је да су судије ушле у сукоб интереса, тако што су судили у овом случају, као и у случају “Лутка” из којег је овај предмет издвојен.

"Круцијални сведок и у овом предмету и у “Лутки” је Анђелко Вељанчић. Ако би се овде утврдило да он не говори истину, дошло би у питање његово казивање у случају “Лутка”. У том светлу је и донесена компромисна пресуда", казао је Адамовић, осврнувши се на различите исказе које је Вељанчић давао, али и на тужиоца, који је, по њему, манипулисао.

"Да је судија за претходни поступак имао увид у све те исказе, оптужница никад не би била ни потврђена, а тужилац би био позван на одговорност", рекао је Адамовић те затражио да се Тошићева ослободи и да јој се поновно суди.

Боба намамила Елеза у клопку

Тужилац Чампара је негирао како је кључни сведок Вељанчић те подсетио на пресретнути телефонски разговор између Елеза и Давора Мандића у којем му Елез говори о плану да Слободанка намами Ждралу у клопку.

Извор: Вечерњи лист

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

xxy

03.06.2016 12:25

Ако је проглашена кривом за саучешће у једном таком тешком кривичном дјелу онда је казна од двије године пресмјешна,ако није крива онда је треба ослободити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

03.06.2016 13:04

Е моја драга,јака ти је казна :). И ја чувам краве а по занимању сам контра од тебе,тј. Правник унутрашњих послова. Некако се у полицији увијек запошљавају они што су касније завршили па сам скоро сконтао да је проблем до мене што сам "прерано" завршио студије - прије скоро 10 година а не сад :):):). Можда бисмо могли ујединити стадо и крдо па да их чувамо заједно,можда би нам било још боље :):):).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Ранцер

03.06.2016 13:34

Додји мени злато моје да цувамо обадвоје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Саровиц

03.06.2016 13:44

Суди ли ико њему сто је помиловао ову двијицу и јос десетине криминалаца и убица и на тај нацин развио подземље у Сарјеву? Нико. Саровиц је министар. А ови несретници изманипулисани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

03.06.2016 14:34

Цура Рада, фејсбуци крај стада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

03.06.2016 15:39

Кад год се спомене нека мис, скоци ми у вис...

Name

Лија

03.06.2016 16:36

Док су те китили скупим поклонима и китовали није ти било лоше. Свако брдо има своје стрмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

04.06.2016 10:04

Хух овакву довести у кућу. Одеш с њом на починак а никад не знаш хоћеш ли се пробудити, односно хоће ли те кокнути у сну.

ОДГОВОРИТЕ