Нађен дјечак којег су родитељи оставили у шуми

Седмогодишњи јапански дјечак Јамато Танука, којег су родитељи оставили у шуми на острву Хокаиду како би га казнили, пронађен је жив, рекао је спасилац за АФП.

Свијет 03.06.2016 | 09:22
Нађен дјечак којег су родитељи оставили у шуми

 "Дјечак је пронађен жив, али немамо информације о његову физичком стању", рекао је спасилац Сатоши Саито у телефонском разговору, додајући да је сам дјечак рекао да се зове Јамато Танука.

Малог Јамата је пронашла војска у једној колиби у региону гдје иначе изводе војне вежбе. Доктор каже да малишан има само неколико огреботина и да је био прилично миран кад су га пронашли, да није паничио.

"Један војник је први пронашао дијете које је рекло да је ходало до војне базе гдје је пронађено", рекао је у телефонском разговору за АФП Манабу Такехара, портпарол снага за самоодбрану (назив јапанске војске).

"Чини се да је у добром физичком стању, али је превезен у болницу", додао је. Двјестотињак војника, ватрогасаца, полицајаца и волонтера било је мобилизовано у потрази за Јаматом Тануком којег су родитељи, по властитом признању, оставили у суботу покрај цесте како би га казнили.

Јамата су родитељи избацили из аутомобила након његовог лошег понашања, а полицији су претходно рекли да се изгубио током планинарења.

Касније су признали да је бацао камење на туђе аутомобиле и људе из кола и да су хтјели да га казне тако што ће га избацити из аутомобила на кратко.

Такајуки Танука, отац дјечака, новинарима испред болнице је рекао како се одмах извинио свом сину кад га је угледао и да је "отишао предалеко" са својом казном, а Јамата је рекао да је "све ок" и загрлио га.

Нађен је на око 5 километара од мјеста где су га родитељи оставили, каже да је пјешачио, док није наишао на колибу, а онда је ту спавао и чекао да га пронађу.

Извор: АФП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

грађанин

03.06.2016 09:02

Душа малена, нека је преживио, Ја родитеља!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ