Nađen dječak kojeg su roditelji ostavili u šumi

Sedmogodišnji japanski dječak Јamato Tanuka, kojeg su roditelji ostavili u šumi na ostrvu Hokaidu kako bi ga kaznili, pronađen je živ, rekao je spasilac za AFP.

Svijet 03.06.2016 | 09:22
Nađen dječak kojeg su roditelji ostavili u šumi

 "Dječak je pronađen živ, ali nemamo informacije o njegovu fizičkom stanju", rekao je spasilac Satoši Saito u telefonskom razgovoru, dodajući da je sam dječak rekao da se zove Јamato Tanuka.

Malog Јamata je pronašla vojska u jednoj kolibi u regionu gdje inače izvode vojne vežbe. Doktor kaže da mališan ima samo nekoliko ogrebotina i da je bio prilično miran kad su ga pronašli, da nije paničio.

"Јedan vojnik je prvi pronašao dijete koje je reklo da je hodalo do vojne baze gdje je pronađeno", rekao je u telefonskom razgovoru za AFP Manabu Takehara, portparol snaga za samoodbranu (naziv japanske vojske).

"Čini se da je u dobrom fizičkom stanju, ali je prevezen u bolnicu", dodao je. Dvjestotinjak vojnika, vatrogasaca, policajaca i volontera bilo je mobilizovano u potrazi za Јamatom Tanukom kojeg su roditelji, po vlastitom priznanju, ostavili u subotu pokraj ceste kako bi ga kaznili.

Јamata su roditelji izbacili iz automobila nakon njegovog lošeg ponašanja, a policiji su prethodno rekli da se izgubio tokom planinarenja.

Kasnije su priznali da je bacao kamenje na tuđe automobile i ljude iz kola i da su htjeli da ga kazne tako što će ga izbaciti iz automobila na kratko.

Takajuki Tanuka, otac dječaka, novinarima ispred bolnice je rekao kako se odmah izvinio svom sinu kad ga je ugledao i da je "otišao predaleko" sa svojom kaznom, a Јamata je rekao da je "sve ok" i zagrlio ga.

Nađen je na oko 5 kilometara od mjesta gde su ga roditelji ostavili, kaže da je pješačio, dok nije naišao na kolibu, a onda je tu spavao i čekao da ga pronađu.

Izvor: AFP

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

građanin

03.06.2016 09:02

Duša malena, neka je preživio, Ja roditelja!!!!!!

ODGOVORITE