Шојгу диже борбену готовост војске на највиши могући ниво

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу најавио је потезе које ће руска војска спровести ради подизања борбене готовости на највиши могући ниво.

Свијет 03.06.2016 | 09:45
Шојгу диже борбену готовост војске на највиши могући ниво

Руски министар одбране Сергеј Шојгу најавио је одржавање 2.000 војних вјежби до краја ове године како би унаприједио борбену готовост.

Министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас након састанка са врховним официрима војске Русије да ће посебна пажња бити усмјерена на обуку тактичких борбених јединица војске, обуку падобранаца, пилота и морнарице.

Он је истакао да се војска ослања на ратна искуства стечена у Сирији како би унаприједила обуку, преноси АП.

Шојгу је најавио да ће војне вјежбе на Кавказу, заказане за септембар 2016. године бити највеће ове године.

Војне вјежбе ће обухватити заједничке маневре са Белорусијом, Монголијом и другим земљама.

Према његовим ријечима, руска војска широко користи искуство у раду противавионских ракетних система које је стечено у Сирији.

„У процесу обуке широко се користи искуство у раду ваздухопловних система и противавионских ракетних система, који су стечени у борбама на територији Сирије”, рекао је министар.

Раније је министар већ изјавио да Министарство уводи „нове облике и начине борбене обуке“ на основу искуства операција у Сирији. Осим тога, замјеник министра одбране Русије Јуриј Борисов изјавио је да је искуство војних дејстава у овој земљи бити укључено у развој новог државног програма наоружања.

Русија је покренула операцију против терориста у Сирији 30. септембра 2015. године, дејствујући на захтјев сиријског предсједника Башара ел Асада. Главни дио руских војника изашао је из Сирије средином марта, међутим ваздушно-космичке снаге РФ наставиле су борбу против терориста и након тога, као на примјер, током ослобођења Палмире.

Током операције у Сирији коришћен је читав низ најновијих авиона и хеликоптера. На Блиски исток такође је био пребачен ракетни систем С-400 Тријумф.

Он је нагласио да ће велика пажња бити посвећена на припреми тактичких група у саставу јединица војске за дејства на оперативним правцима и обављању утврђених индивидуалних показатеља о пловидби и налету посада, дужини практичне вожње и скоковима са падобраном.

Извор: Информер

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сваста!

03.06.2016 10:18

Има се пара за бацање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

03.06.2016 11:37

Нек нахране народ

Name

ре

03.06.2016 13:42

Води своју бригу! Не секирати се за Русију!

Name

врс рви

03.06.2016 13:58

Толико о санкцијама. Треба стући рогове овој западној хорди.Што се тиче храњења народа овоме би било боље да погледа у своје двориште. Фама о Русији као "гладној" држави нестаје код разумних људи а све се више види параноја и трауме запада. Пораз много боли, поготово западне полтроне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прпа

03.06.2016 16:31

Прпа прпа,Досли Амери на врата и куцају лагано

Name

врс рви

04.06.2016 09:33

Бојим се да ће Русија "мало јаче" закуцати. Може то бити са источне стране, мало до Л. А-а и Вашингтона. Само будала и дебил мисли на начин као ти. Ово је припрема која ће довести до краја НАТО-а и његове глупе источноевропске чланице које немају појма да су као на тацни за искандере и остале руске "ракетице" које имају брзину око 2,2 маха. Баш ме занима како ће тај фамозни антиракетни штит који већ спада у антиквитете реаговати.

Name

Ссс

03.06.2016 14:57

.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

03.06.2016 20:03

Немозе русу ни америка ни цитава европа ниста сви се повлаце знају стаце их задесити ако их путин потпраси

ОДГОВОРИТЕ