Šojgu diže borbenu gotovost vojske na najviši mogući nivo

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu najavio je poteze koje će ruska vojska sprovesti radi podizanja borbene gotovosti na najviši mogući nivo.

Svijet 03.06.2016 | 09:45
Šojgu diže borbenu gotovost vojske na najviši mogući nivo

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je održavanje 2.000 vojnih vježbi do kraja ove godine kako bi unaprijedio borbenu gotovost.

Ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas nakon sastanka sa vrhovnim oficirima vojske Rusije da će posebna pažnja biti usmjerena na obuku taktičkih borbenih jedinica vojske, obuku padobranaca, pilota i mornarice.

On je istakao da se vojska oslanja na ratna iskustva stečena u Siriji kako bi unaprijedila obuku, prenosi AP.

Šojgu je najavio da će vojne vježbe na Kavkazu, zakazane za septembar 2016. godine biti najveće ove godine.

Vojne vježbe će obuhvatiti zajedničke manevre sa Belorusijom, Mongolijom i drugim zemljama.

Prema njegovim riječima, ruska vojska široko koristi iskustvo u radu protivavionskih raketnih sistema koje je stečeno u Siriji.

„U procesu obuke široko se koristi iskustvo u radu vazduhoplovnih sistema i protivavionskih raketnih sistema, koji su stečeni u borbama na teritoriji Sirije”, rekao je ministar.

Ranije je ministar već izjavio da Ministarstvo uvodi „nove oblike i načine borbene obuke“ na osnovu iskustva operacija u Siriji. Osim toga, zamjenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov izjavio je da je iskustvo vojnih dejstava u ovoj zemlji biti uključeno u razvoj novog državnog programa naoružanja.

Rusija je pokrenula operaciju protiv terorista u Siriji 30. septembra 2015. godine, dejstvujući na zahtjev sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Glavni dio ruskih vojnika izašao je iz Sirije sredinom marta, međutim vazdušno-kosmičke snage RF nastavile su borbu protiv terorista i nakon toga, kao na primjer, tokom oslobođenja Palmire.

Tokom operacije u Siriji korišćen je čitav niz najnovijih aviona i helikoptera. Na Bliski istok takođe je bio prebačen raketni sistem S-400 Trijumf.

On je naglasio da će velika pažnja biti posvećena na pripremi taktičkih grupa u sastavu jedinica vojske za dejstva na operativnim pravcima i obavljanju utvrđenih individualnih pokazatelja o plovidbi i naletu posada, dužini praktične vožnje i skokovima sa padobranom.

Izvor: Informer

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Svasta!

03.06.2016 10:18

Ima se para za bacanje!!!

ODGOVORITE
Name

007

03.06.2016 11:37

Nek nahrane narod

Name

re

03.06.2016 13:42

Vodi svoju brigu! Ne sekirati se za Rusiju!

Name

vrs rvi

03.06.2016 13:58

Toliko o sankcijama. Treba stući rogove ovoj zapadnoj hordi.Što se tiče hranjenja naroda ovome bi bilo bolje da pogleda u svoje dvorište. Fama o Rusiji kao "gladnoj" državi nestaje kod razumnih ljudi a sve se više vidi paranoja i traume zapada. Poraz mnogo boli, pogotovo zapadne poltrone.

ODGOVORITE
Name

prpa

03.06.2016 16:31

Prpa prpa,Dosli Ameri na vrata i kucaju lagano

Name

vrs rvi

04.06.2016 09:33

Bojim se da će Rusija "malo jače" zakucati. Može to biti sa istočne strane, malo do L. A-a i Vašingtona. Samo budala i debil misli na način kao ti. Ovo je priprema koja će dovesti do kraja NATO-a i njegove glupe istočnoevropske članice koje nemaju pojma da su kao na tacni za iskandere i ostale ruske "raketice" koje imaju brzinu oko 2,2 maha. Baš me zanima kako će taj famozni antiraketni štit koji već spada u antikvitete reagovati.

Name

Sss

03.06.2016 14:57

.

ODGOVORITE
Name

srbin

03.06.2016 20:03

Nemoze rusu ni amerika ni citava evropa nista svi se povlace znaju stace ih zadesiti ako ih putin potprasi

ODGOVORITE