Француску задесила права катастрофа

Француски председник Франсоа Оланд најавио је данас да ц́е прогласити стање природне катастрофе, пошто су ту земљу погодиле поплаве великих размера.

Свијет 03.06.2016 | 07:38
Француску задесила права катастрофа

Одлука о томе биц́е донета на састанку Владе у среду, рекао је он, преноси АФП.

Више хиљада људи је вец́ евакуисано, а премијер Мануел Валс је рекао током посете центру за контролу криза да је потребно евакуисати још најмање 2.000 људи.

„Ситуација остаје напета и тешка у неколико области. Још имамо много разлога за забринутост“, рекао је Валс.

 

У неким градовима централне Француске забележене су најтеже поплаве за више од једног века, а у Паризу су постављене заштитне баријере дуж Сене.

У најпосец́енијем музеју света, Лувру, саопштили су да ц́е преместити своја уметничка блага ван домашаја Сене и да ц́е у петак затворити врата за посетиоце.

 

Око 25.000 домова је без електричне енергије, а метеоролози у следец́а 24 сата предвиђају нове падавине.

 

 

 Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

XФАКТОР

03.06.2016 06:04

7.фебруара 2014 године у ФБИХ су избиле демонстрације и нереди грађана невиђених размјера. Након тога су нас поплаве разориле. Исто се догађа у Француској. Након грађанских немира поплаве смирују народни бунт. ХАРП-систем очигледно ефикасно дјелује. Ко год мисли да није тако грдно гријеши. Америка управља свијетом и природом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

03.06.2016 07:07

Нисам присталица теорије завјере. Али ово је XФАКТОРОВО мишљење заиста на мјесту. Мада то није завјера него конкретна техничка активност Америке, да управља ванредним ситуацијама. Ово им дође као Меодско-показна вјежба. ННИ, Ништа их неможе изненадити.

Name

семберац

03.06.2016 10:24

Тацно је у питању тај злогласни ХАРП. И питајте СЕ засто ГА нема у Русији или некој јакој земљи. Код нас је постављен на домак Београда и цувају ГА Америцки војници.