Francusku zadesila prava katastrofa

Francuski predsednik Fransoa Oland najavio je danas da će proglasiti stanje prirodne katastrofe, pošto su tu zemlju pogodile poplave velikih razmera.

Svijet 03.06.2016 | 07:38
Francusku zadesila prava katastrofa

Odluka o tome biće doneta na sastanku Vlade u sredu, rekao je on, prenosi AFP.

Više hiljada ljudi je već evakuisano, a premijer Manuel Vals je rekao tokom posete centru za kontrolu kriza da je potrebno evakuisati još najmanje 2.000 ljudi.

„Situacija ostaje napeta i teška u nekoliko oblasti. Još imamo mnogo razloga za zabrinutost“, rekao je Vals.

 

U nekim gradovima centralne Francuske zabeležene su najteže poplave za više od jednog veka, a u Parizu su postavljene zaštitne barijere duž Sene.

U najposećenijem muzeju sveta, Luvru, saopštili su da će premestiti svoja umetnička blaga van domašaja Sene i da će u petak zatvoriti vrata za posetioce.

 

Oko 25.000 domova je bez električne energije, a meteorolozi u sledeća 24 sata predviđaju nove padavine.

 

 

 Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

XFAKTOR

03.06.2016 06:04

7.februara 2014 godine u FBIH su izbile demonstracije i neredi građana neviđenih razmjera. Nakon toga su nas poplave razorile. Isto se događa u Francuskoj. Nakon građanskih nemira poplave smiruju narodni bunt. HARP-sistem očigledno efikasno djeluje. Ko god misli da nije tako grdno griješi. Amerika upravlja svijetom i prirodom.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

03.06.2016 07:07

Nisam pristalica teorije zavjere. Ali ovo je XFAKTOROVO mišljenje zaista na mjestu. Mada to nije zavjera nego konkretna tehnička aktivnost Amerike, da upravlja vanrednim situacijama. Ovo im dođe kao Meodsko-pokazna vježba. NNI, Ništa ih nemože iznenaditi.

Name

semberac

03.06.2016 10:24

Tacno je u pitanju taj zloglasni HARP. I pitajte SE zasto GA nema u Rusiji ili nekoj jakoj zemlji. Kod nas je postavljen na domak Beograda i cuvaju GA Americki vojnici.