Ко каже да и СНСД нема своје "папке"!?

Делегат у Вијећу народа Федерације БИХ Славиша Михајловић више није члан СНСД-а. Он је заједно са неколицином функционера из кантона 10 иступио из СНСД-а.

Босна и Херцеговина 03.06.2016 | 07:19
Ко каже да и СНСД нема своје "папке"!?

У разговору за Вијести.ба појаснио је да је у току формирање Српске напредне странке у Федерацији БИХ, а која је уско повезана са СНС-ом премијера Србије Александра Вућића, а делегација Михајловићеве нове странке већ је обавила разговоре са србијанским министром правде Николом Селаковићем.

ВИЈЕСТИ.БА: Ви нисте више члан Савеза независних социјалдемократа, због чега и шта се заправо десило?

МИХАЈЛОВИЋ: То је истина. Ја и моји први сарадници, рачунајући ту кантоналног министра привреде, кантоналну министрицу правосуђа, начелника општине Грахово, предсједника Вијећа општине Грахово, комплентан клуб одборника, затим директор јавног предузећа „Шумарије“ које је најзначајније. Ми смо сви изашли из СНСД-а и дио смо новог политичког пројекта који се зове Српска напредна странка. Ако познајете особе које сам навео видјет ћете да се ради о категорији људи исте генерације, младих људи који су образовани и школовани. Једноставно смо препознајући вријеме које долази одлучили да нам треба снажнија и јача политичка опција да би могли заштитити овај народ који од нас то очекује и који нас је бирао. 

Препознајући уставне промјене у БиХ и трендове који се дешавају у региону, сматрали смо да је Српска напредна странка регионална прича која је окупила Србе у комплетном региону и све оно што смо у протеклом периоду урадили гдје смо отворили поглавља око донаторске конференције та српске повратничке општине гдје смо добили већ позитиван одговор око пројекта који је актуелан око годину и по дана и евентуалног савеза српских општина по узору на савез српских општина на Косову, уколико би дошло до уставних промјена и преустројства БиХ и Федерације БИХ, ми смо хтјели да то вријеме спремно дочекамо и као млади људи који имају другачије погледе и који су полиички сазрели, сматрали смо да нам треба таква политичка снага како би могли ухватити у коштац с тим.

ВИЈЕСТИ.БА: Реците нам колико Спрска напредна странка, како сте рекли, стоји у кохезији и има везе са Српском напредном странком премијера Србије, Александра Вучића?

МИХАЈЛОВИЋ: То су сродне странке које по својим статутима имају исте или сличне циљеве. Сигурно је да ћемо у наредном периоду те везе да још више оснажимо.

ВИЈЕСТИ.БА: Да ли сте ступили у контакт са господином Вучићем?

МИХАЈЛОВИЋ: Пошто је ово свјеж пројекат и нова прича имали смо протекле седмице разговоре са господином министром правде, Николом Селаковићем. Очекујемо да ће ова делегација српских политичара отићи горе да се разговара око ових пројеката у вези донаторске конференције и слично.

ВИЈЕСТИ.БА: За сада су то само људи из ФБИХ?

МИХАЈЛОВИЋ: Тако је. Ми смо политичари који по свом мјесту боравка припадају Федерацији. Српска напредна странка одавно дјелује на подручју Републике Српске, тамо је предсједник Хаџи Јован Митровић од којег смо на неки начин и добили зелено свјетло да можемо са овом причом ићи на подручје Федерације. 

ВИЈЕСТИ.БА: Формирање те странке је посљедица незадовољства политиком СНСД-а у Федерацији БИХ?

МИХАЈЛОВИЋ: Потребна нам је јача и озбиљнија снага. Истина је да Република Српска има јако пуно проблема да су се забавили самим собом и видјели смо да нам не долази помоћ коју смо очекивали. Не знам да ли је Република Српска могла учинити више али мишљења сам да морамо сами себи помоћи и рјешавати проблеме и дочекати вријеме које нам долази. Зато смо сматрали да нам треба јача политичка опција.

(Вијести.ба)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

драгослав

03.06.2016 05:35

Касније удјите у коалицију саа бакиром

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драго

03.06.2016 07:57

Ако ако И са изетбеговицем не мозе бити горе него ли је са бајом!?

Name

хасо

03.06.2016 09:50

Браво Драго имењаце ха ха ...

Name

Аналитичар

03.06.2016 11:12

Александар Вучић и Хаџи Јован Митровић полако шире Српску напредну странку и у иностранству, а све у циљу обједињавања српског народа. Свака част и пуно среће у даљем раду. Само напредно!

Name

Пајо

03.06.2016 06:22

Ово су добри млади образовани папци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хирург

03.06.2016 06:36

Штета што га нисте упитали како је тј уз чију помоћ добио посао и специјализацију из хирургије и аферу и како се носи са афером са малољетницом, да да то си ти "напредни"кадрови из Грахова, Дрвара и околине?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коначно

03.06.2016 06:50

Веза Томе и Хаџи Јована са иностранством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.06.2016 07:27

Јели ово цовјек или зена а мозда и нека дивља зивотиња?треба га мало боље погледати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

03.06.2016 07:54

Истина али СДС јос предњаци у броју папака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

03.06.2016 08:05

Ахахаха доктор менгеле

ОДГОВОРИТЕ
Name

***Н.

03.06.2016 09:17

Сви градови овог свијета, на један ме град сјецају, том градицу мојих снова, све радости припадају. Од Дрвара нема љепсег града, љубав њему заувијек припада...

Name

камелеон

03.06.2016 08:59

На сцени је политичка корупција као што је у Бијељини, у новије врије, а присјетимо се у блиској прошлости, одласка Драгана Чавића из СДС-а. ''Паре врте гдје бургија неће.''

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

03.06.2016 10:55

Кадар им је образован,неки имају приватне факултете,неки осмогодишњу школу,нема даље.

Name

којић

03.06.2016 17:31

Многи кажу да је на сцени политичка корупција,јер људи мјењају странке.Па људи су власници мандата и нормално је да са њима тргују.Изборни закон је дао власништво над мандатом појединцу а не странци.Кад се промјени изборни закон и странка буде власник мандата неће бити трговине.Стога су сада приче о политичкој корупцији глупост.Одборнике купују и власт и опозиција гдје је на власти у општинама.

Name

д

03.06.2016 16:39

Седим у иностранству са странцима и онда један сазнавси да сам пореклом из РС поцео да прица да је за време рата био пуно у Босни, а да није рузнијег града у зивоту од Дрвара видио, описавси овако: удјес у град и возис улицом која никуд не води, главна улица, а слепа улица. Прецутах да је то град мога дјетињства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрвар

03.06.2016 20:16

Што прећута Земљаче. Прије рата је био прелијеп. Било је тамо увијек лијепих и часних људи. Има нас још и свуда. Одгајани смо да будемо људи. Причај о томе.

Name

Н.н

03.06.2016 21:39

А уф... Па куд прецута? Није ваљда да се корјена стидите??? Али ето, испаде Дрвар град папака.... Највисе из Дрвара папака у посљедњој години.

Name

д

03.06.2016 22:20

Земљакиња земљаце. Нисам прецутала, него ми је понестало реци и ухватила ме сета и туга, наисла ми осецања и сецања на детињство и младост. Радницки дом, библиотека са тетом Елом и цика Јовом Сударом, па онда наставнице Драгица Пецанац и Слободанка Грубор, па онда проф. Даница Руниц. Лепо сецање и хвала им за моју писменост. Цујем понекад несто о њима, иако у родни град задњих 25 год. само два пута стигох доци. Извини земљаце, али ја не препознајем висе мој родни град. Казу завицај ти је тамо где се осецас као код куце...

Name

д

03.06.2016 22:31

Лепа реакција земљаце. Зелим теби и свима ЦАСНИМА из мога Дрвара свако добро. Како ти лепо реце: ИМА НАС ЈОС ЛЕПО ВАСПИТАНИХ И ДОБРИХ. ЗБОГОМ И СВАКО ДОБРО!!! Ја сам, на залост, потпуно разоцарана ... некако додје град изгледа као и људи који воде... (лепо би било да гресим). У сваком слуцају сецање ми не мозе нико украсти или изменити.

Name

Романија

04.06.2016 02:57

Е, нема вала већих фукара до из Дрвара. Лично сам се увјерио деведесетих. Сада моју тврдњу доказују Шпирић и папак Стевандић.