БиХ у програму заједница "ЦОСМЕ"

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић и комесар за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и мала и средња предузећа ЕУ Елзбиета Биенковска, потписали су споразум о учешћу Босне и Херцеговине у програму заједница "ЦОСМЕ".

 

Босна и Херцеговина 02.06.2016 | 22:45
БиХ у програму заједница "ЦОСМЕ"

Иначе, програм је намијењен развоју малих и средњих предузећа са планираним укупним буџетом од 2,3 милијарде евра у периоду 2014. - 2020.

"Босна и Херцеговина је након преговарања током 2015. и прве половине ове године коначно завршила све процедуре и данас у Европској комисији са комесаром за предузетништво, мала и средња предузећа и развој, потписала споразум ЦОСМЕ.

Искористио сам прилику да као ресорни министар потпишем овај важан документ који омогућава малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини да црпе значајна средства из фонда управо намијењена предузетницима и малим бизнисима, односно малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини", рекао је министар Шаровић.

Он је навео да је укупан фонд до 2020. године негдје око 2,3 милијарде евра.

"Босна и Херцеговина може одмах, односно предузетници могу одмах да се пријаве. Аплицирање је доста поједностављено. За 2016. и 2017. годину обезбиједили смо и котизацију, учешће наше земље на годишњем нивоу од 330.000 евра и средства. Мислим да је ово заиста добра вијест за предузетнике и мала и средња предузећа у Босни и Херцеговини. Постоје већ структуре, односно конзорцијуми и у Сарајеву и у Бањалуци који чекају овај тренутак, који ће бити једна врста платформе и подршке подузетницима, припремати их и наступати приликом аплицирања. Тако да вјерујем да ћемо ову једну заиста лијепу и добру прилику у општем интересу за привреду БиХ искористити“, додао је Шаровић.

Извор: АА

Коментари / 0

Оставите коментар