Ипак...! Косовски клубови не играју Европу!

Иако је УЕФА примила Косово у своје чланство, ипак не дозвољава косовским клубовима да играју квалификације у европским такмичењима ове сезоне, преносе медији у Приштини.

Фудбал 03.06.2016 | 14:00
Ипак...! Косовски клубови не играју Европу!

УЕФА не дозвољава косовским клубовима да играју у Европи!

Европска кућа фудбала најпре је примила Косово у своје чланство, супротно властитом Статуту(!), потом још није донела одлуку о томе да ли ће репрезентација Косова моћи да игра кваклификације за Светско првенство, а најновија одлука из Ниона гласи да косовски клубови неће моћи да играју квалификације у европским такмичењима овог лета.

Ову вест преносе медији у Приштини, уз напомену да је таква одлука донета јер косовски клубови не испуњавају услове (лоша инфраструктура и финансијски систем) да би уопште играли европске утакмице.

"Добили смо допис УЕФА у којем пише да нисмо добили дозволу. Тражили су нам финансијске извештаје за протекле две године и нисмо могли да их обезбедимо тако брзо. Исто тако, УЕФА нам је саопштила да не можемо да играмо у другој земљи, осим у случају рата", рекао је директор Фероникелија Артан Бериша, преноси приштински лист "Зери".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар