Ipak...! Kosovski klubovi ne igraju Evropu!

Iako je UEFA primila Kosovo u svoje članstvo, ipak ne dozvoljava kosovskim klubovima da igraju kvalifikacije u evropskim takmičenjima ove sezone, prenose mediji u Prištini.

Fudbal 03.06.2016 | 14:00
Ipak...! Kosovski klubovi ne igraju Evropu!

UEFA ne dozvoljava kosovskim klubovima da igraju u Evropi!

Evropska kuća fudbala najpre je primila Kosovo u svoje članstvo, suprotno vlastitom Statutu(!), potom još nije donela odluku o tome da li će reprezentacija Kosova moći da igra kvaklifikacije za Svetsko prvenstvo, a najnovija odluka iz Niona glasi da kosovski klubovi neće moći da igraju kvalifikacije u evropskim takmičenjima ovog leta.

Ovu vest prenose mediji u Prištini, uz napomenu da je takva odluka doneta jer kosovski klubovi ne ispunjavaju uslove (loša infrastruktura i finansijski sistem) da bi uopšte igrali evropske utakmice.

"Dobili smo dopis UEFA u kojem piše da nismo dobili dozvolu. Tražili su nam finansijske izveštaje za protekle dve godine i nismo mogli da ih obezbedimo tako brzo. Isto tako, UEFA nam je saopštila da ne možemo da igramo u drugoj zemlji, osim u slučaju rata", rekao je direktor Feronikelija Artan Beriša, prenosi prištinski list "Zeri".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar