Мацану одређене мјере забране

Суд БиХ одредио је Синиши Мацану, бившем директору Агенције за идентификационе документа, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА), мјере забране.

 

Босна и Херцеговина 02.06.2016 | 21:15
Мацану одређене мјере забране

Мацану је забрањено напуштања мјеста боравишта, не смије путовати, уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак границе и обавеза повременог јављања државном органу три пута седмично.

“Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости мјера забране вршиће се свака два мјесеца”, саопштено је из Суда БиХ и додају да у случају да осумњичени прекрши изречене мјере забране, може му се одредити мјера притвора.

Мацана Тужилаштво БиХ терети за злоупотребу положаја и незаконитости у процесу избора подузећа Муехлбауер, за учествовање у изради особних докумената за грађане БиХ.

Наведеним незаконитостима, наведеном предузећу омогућено је да добијањем наведеног посла и формирањем и одређивањем цијене докумената, стекне незакониту имовинску корист. Вриједност наведеног уговора већа је од 100.000.000 КМ.

Извор: Независне новине

 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лија

02.06.2016 15:07

Опет је на сцени једна климава основа сумње. Да ту има било шта, био би одређен притвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.06.2016 15:18

У праву си. Очит примјер је Радончић коме су ублажене мјере забране и дозвољено да се бави политичким радом. А сјетимо се са колико помпе је организовано његово хапшење, те претреси Аваза и друге лакрдије.

Name

Микаило

02.06.2016 17:33

Мозда је откуцао све па су га пустили у куцни притвор?

Name

Ана

02.06.2016 15:18

Да су имали било какве доказе оставили би га у притвору. Јадан смо ми народ када одмах пресудимо некоме а не знамо о цему се уопсте ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ана

02.06.2016 15:33

Народ је зељан крви, као у римско вријеме. Палац доле и да сикне крв, ко га пита је ли крив или није. Мозе бити најцистији директор и највеци струцњак.

Name

Ре Лија

02.06.2016 15:27

Проблем је сто се ради о слозеним слуцајевима, а људи који су преко везе досли у тузиластава и судове нису дорасли тим слуцајевима. Сваки озбиљнији адвокат их разбуца. А и нису имуни на паре,па због тога нема ниједне осудјујуце пресуде за крупни криминал, иако је свима јасно да се ради о криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ререЛија

02.06.2016 16:58

Да се ради о криминалу не може бити јасно или нејасно, може само да постоје или не постоје чврсти и необориви докази. Сваки тужилачки поступак који служи у сврху политичке доскредитације, да ли појединца или странке, је осуђен на пропаст. Већина наводних великих криминала, код нас се доказивала у одређеном тренутку да се из игре ''избаци'' појадинац или политичка странка. Кад се успије у томе, једноставно из медија нестане било шта о тим поступцима те они падају у заборав.

Name

Едо

02.06.2016 15:48

Па јел пуштен или није!? Реците!

ОДГОВОРИТЕ