Macanu određene mjere zabrane

Sud BiH odredio je Siniši Macanu, bivšem direktoru Agencije za identifikacione dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), mjere zabrane.

 

Bosna i Hercegovina 02.06.2016 | 21:15
Macanu određene mjere zabrane

Macanu je zabranjeno napuštanja mjesta boravišta, ne smije putovati, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice i obaveza povremenog javljanja državnom organu tri puta sedmično.

“Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršiće se svaka dva mjeseca”, saopšteno je iz Suda BiH i dodaju da u slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Macana Tužilaštvo BiH tereti za zloupotrebu položaja i nezakonitosti u procesu izbora poduzeća Muehlbauer, za učestvovanje u izradi osobnih dokumenata za građane BiH.

Navedenim nezakonitostima, navedenom preduzeću omogućeno je da dobijanjem navedenog posla i formiranjem i određivanjem cijene dokumenata, stekne nezakonitu imovinsku korist. Vrijednost navedenog ugovora veća je od 100.000.000 KM.

Izvor: Nezavisne novine

 

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Лија

02.06.2016 15:07

Опет је на сцени једна климава основа сумње. Да ту има било шта, био би одређен притвор.

ODGOVORITE
Name

re

02.06.2016 15:18

U pravu si. Očit primjer je Radončić kome su ublažene mjere zabrane i dozvoljeno da se bavi političkim radom. A sjetimo se sa koliko pompe je organizovano njegovo hapšenje, te pretresi Avaza i druge lakrdije.

Name

Mikailo

02.06.2016 17:33

Mozda je otkucao sve pa su ga pustili u kucni pritvor?

Name

Ana

02.06.2016 15:18

Da su imali bilo kakve dokaze ostavili bi ga u pritvoru. Jadan smo mi narod kada odmah presudimo nekome a ne znamo o cemu se uopste radi.

ODGOVORITE
Name

Re Ana

02.06.2016 15:33

Narod je zeljan krvi, kao u rimsko vrijeme. Palac dole i da sikne krv, ko ga pita je li kriv ili nije. Moze biti najcistiji direktor i najveci strucnjak.

Name

Re Lija

02.06.2016 15:27

Problem je sto se radi o slozenim slucajevima, a ljudi koji su preko veze dosli u tuzilastava i sudove nisu dorasli tim slucajevima. Svaki ozbiljniji advokat ih razbuca. A i nisu imuni na pare,pa zbog toga nema nijedne osudjujuce presude za krupni kriminal, iako je svima jasno da se radi o kriminalu.

ODGOVORITE
Name

ререЛија

02.06.2016 16:58

Да се ради о криминалу не може бити јасно или нејасно, може само да постоје или не постоје чврсти и необориви докази. Сваки тужилачки поступак који служи у сврху политичке доскредитације, да ли појединца или странке, је осуђен на пропаст. Већина наводних великих криминала, код нас се доказивала у одређеном тренутку да се из игре ''избаци'' појадинац или политичка странка. Кад се успије у томе, једноставно из медија нестане било шта о тим поступцима те они падају у заборав.

Name

Edo

02.06.2016 15:48

Pa jel pušten ili nije!? Recite!

ODGOVORITE