РГ - Вавринка: Мари је играо полуфинале и кад није био овако добар!

Стан Вавринка је лако савладао Алберта Рамоса - Вињоласа у четвртфиналу 6:2, 6:1, 7:6 и истакао да очекује тежак дуел полуфинала.

Тенис 03.06.2016 | 08:20
РГ - Вавринка: Мари је играо полуфинале и кад није био овако добар!

На корак од финала чека га Енди Мари, са којим није играо јако дуго.

"Нисмо играли јако дуго, од Лондона прошле године, а на шљаци скоро уопште нисмо играли. Он је јако напредовао, поготово ове године када је освојио Рим, играо финале Мадрида и полуфинале Монака", истакао је Вавринка.

Швајцарски тенисер је истакао да је Шкот и раније имао сјајне резултате у Француској иако није сматран за доброг играча на шљаци.

"Не заиста, чак и када га нису сматрали за доброг играча на шљаци долазио је овде до полуфинала", додао је Вавринка, коме прошлогодишња титула не представља терет.

"Наравно, јако сам срећан што опет играм полуфинале. Поготово када оако играм и сјајно се осећам. То што сам прошле године победио ми даје још више самопоуздања, осећам мањи притисак. Веома сам концентрисан", закључио је Вавринка.

Његов ривал Енди Мари сусрео се са домаћим тенисером Ришаром Гаскеом и са 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 прошао у полуфинале.

"Није било тако лоше, играо сам и у лошијим атмосферама, али наравно да је публика била уз њега. Мислим да сам данас играо стварно добро, мада је могао меч да буде опуштенији", нагласио је Мари.

С обзиром на жреб и временске услове он је био задовољан својом игром.

"Играо сам са двојицом момака где није уопште било ритма, са Карловићем и Изнером, а онда сам паузирао два дана где сам укупно 30-40 минута тренирао са лоптицом. Потом је дошао меч у тешкој атмосфери, тако да то није толико лоше", а на крају је Мари прокоментарисао и свог ривала у полуфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар