RG - Vavrinka: Mari je igrao polufinale i kad nije bio ovako dobar!

Stan Vavrinka je lako savladao Alberta Ramosa - Vinjolasa u četvrtfinalu 6:2, 6:1, 7:6 i istakao da očekuje težak duel polufinala.

Tenis 03.06.2016 | 08:20
RG - Vavrinka: Mari je igrao polufinale i kad nije bio ovako dobar!

Na korak od finala čeka ga Endi Mari, sa kojim nije igrao jako dugo.

"Nismo igrali jako dugo, od Londona prošle godine, a na šljaci skoro uopšte nismo igrali. On je jako napredovao, pogotovo ove godine kada je osvojio Rim, igrao finale Madrida i polufinale Monaka", istakao je Vavrinka.

Švajcarski teniser je istakao da je Škot i ranije imao sjajne rezultate u Francuskoj iako nije smatran za dobrog igrača na šljaci.

"Ne zaista, čak i kada ga nisu smatrali za dobrog igrača na šljaci dolazio je ovde do polufinala", dodao je Vavrinka, kome prošlogodišnja titula ne predstavlja teret.

"Naravno, jako sam srećan što opet igram polufinale. Pogotovo kada oako igram i sjajno se osećam. To što sam prošle godine pobedio mi daje još više samopouzdanja, osećam manji pritisak. Veoma sam koncentrisan", zaključio je Vavrinka.

Njegov rival Endi Mari susreo se sa domaćim teniserom Rišarom Gaskeom i sa 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 prošao u polufinale.

"Nije bilo tako loše, igrao sam i u lošijim atmosferama, ali naravno da je publika bila uz njega. Mislim da sam danas igrao stvarno dobro, mada je mogao meč da bude opušteniji", naglasio je Mari.

S obzirom na žreb i vremenske uslove on je bio zadovoljan svojom igrom.

"Igrao sam sa dvojicom momaka gde nije uopšte bilo ritma, sa Karlovićem i Iznerom, a onda sam pauzirao dva dana gde sam ukupno 30-40 minuta trenirao sa lopticom. Potom je došao meč u teškoj atmosferi, tako da to nije toliko loše", a na kraju je Mari prokomentarisao i svog rivala u polufinalu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar