Драма о владики Николају већ на сцени

Иако је протођакон др Љубомир Ранковић, главни уредник "Гласа цркве", тек после Васкрса, 1. маја, објавио драму "Монах Тадија", која је, заправо, дело о животу Светог владике Николаја, у суботу, у Дому културе у Мачванском Прњавору биће и сценски представљено.

Србија 02.06.2016 | 14:09
Драма о владики Николају већ на сцени

Представа о владики Николају, коју игра ансамбл Аматерског позоришта из овог места, једног од најуспешнијих не само у Србији, већ и региону, из књиге на "даске које живот значе" пренеће онај део који се односи на заробљеништво у логору "Дахау" владике Николаја и тадашњег патријарха српског Гаврила Дожића. Извесно је већ да ће до почетка лета ова драма бити приказана у бар 10 градова и вароши у Србији.

"Дело је достојно да буде изведено у пуном обиму, али је ово што су учинили глумци из Прњавора у кратком року колико сам видео на пробама, сјајно преточено и биће ужитак за публику", каже академик СКАНУ Драгољуб - Драго Мирковић, добар зналац позоришне уметности.

"Ранковићево дело јесте драма која се са уживањем чита, питка, занимљива, испуњена великим мислима, кроз сјајне дијалоге, па је то, с разлогом, био изазов за позоришне посленике.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар