Drama o vladiki Nikolaju već na sceni

Iako je protođakon dr Ljubomir Ranković, glavni urednik "Glasa crkve", tek posle Vaskrsa, 1. maja, objavio dramu "Monah Tadija", koja je, zapravo, delo o životu Svetog vladike Nikolaja, u subotu, u Domu kulture u Mačvanskom Prnjavoru biće i scenski predstavljeno.

Srbija 02.06.2016 | 14:09
Drama o vladiki Nikolaju već na sceni

Predstava o vladiki Nikolaju, koju igra ansambl Amaterskog pozorišta iz ovog mesta, jednog od najuspešnijih ne samo u Srbiji, već i regionu, iz knjige na "daske koje život znače" preneće onaj deo koji se odnosi na zarobljeništvo u logoru "Dahau" vladike Nikolaja i tadašnjeg patrijarha srpskog Gavrila Dožića. Izvesno je već da će do početka leta ova drama biti prikazana u bar 10 gradova i varoši u Srbiji.

"Delo je dostojno da bude izvedeno u punom obimu, ali je ovo što su učinili glumci iz Prnjavora u kratkom roku koliko sam video na probama, sjajno pretočeno i biće užitak za publiku", kaže akademik SKANU Dragoljub - Drago Mirković, dobar znalac pozorišne umetnosti.

"Rankovićevo delo jeste drama koja se sa uživanjem čita, pitka, zanimljiva, ispunjena velikim mislima, kroz sjajne dijaloge, pa je to, s razlogom, bio izazov za pozorišne poslenike.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar