"Машиновођа" у копродукцији БН ТВ стигао у Москву

У Москви ће 23. јуна кренути  ново издање Московског филмског фестивала, а у главни такмичарски програм уврштен је и један српски филм.

Република Српска 02.06.2016 | 12:16
"Машиновођа" у копродукцији БН ТВ стигао у Москву

У питању је Дневник машиновође, ново остварење редитеља Милоша Радовића, који је настао уз помоћ Филмског центра Србије, у продукцији Зиллион филма и копродукцији БН телевизије.

Филм је недавно представљен и на маркету фестивала у Кану.

Подсјећамо – филм прати причу из живота машиновођа, а Радовић је и аутор сценарија (по идеји Марка Глушца). Главне улоге тумаче Лазар Ристовски (уз Петра Ристовског и један од продуцената филма),  Петар Кораћ, Павле Ерић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Нина Јанковић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић…

Осим Филмског центра Србије настанак овог филма помогли су и Покрајински секретаријат за културу Војводине, Интер Филм, Хрватски аудиовизуелни центар и Еуримагес.

Домаћа премијера у биоскопима се очекује током септембра, док ће Дневник машиновође први пут у БиХ на малим екранима бити приказан на БН телевизији у јануару 2017. Године.

Московски филмски фестивал овог љета одржава се по тридесет и осми пут, а фестивал ове године траје од 23. до 30. јуна.

Филмски центар Србије/БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милос

02.06.2016 10:38

Лепо је сто БН ТВ улазе у српску продукцију и сто се помало удаљавају од фарми и парова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

02.06.2016 10:40

Добра инвестиција. Цеститке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

02.06.2016 11:18

Зелим да вам филм освоји најбољу награду у срцу насег православља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

02.06.2016 11:25

Лијепо сто БН улазе и у културу.Доста је само политике и потросених људи. Камо среце да су ови лопови на власти покрадени новац улозили у филм и умјетност,гдје би нам био крај.Гдје је неки збиљан филм о Јасеновцу,о пробијању коридора итд...

ОДГОВОРИТЕ