"Mašinovođa" u koprodukciji BN TV stigao u Moskvu

U Moskvi će 23. juna krenuti  novo izdanje Moskovskog filmskog festivala, a u glavni takmičarski program uvršten je i jedan srpski film.

Republika Srpska 02.06.2016 | 12:16
"Mašinovođa" u koprodukciji BN TV stigao u Moskvu

U pitanju je Dnevnik mašinovođe, novo ostvarenje reditelja Miloša Radovića, koji je nastao uz pomoć Filmskog centra Srbije, u produkciji Zillion filma i koprodukciji BN televizije.

Film je nedavno predstavljen i na marketu festivala u Kanu.

Podsjećamo – film prati priču iz života mašinovođa, a Radović je i autor scenarija (po ideji Marka Glušca). Glavne uloge tumače Lazar Ristovski (uz Petra Ristovskog i jedan od producenata filma),  Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić…

Osim Filmskog centra Srbije nastanak ovog filma pomogli su i Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Inter Film, Hrvatski audiovizuelni centar i Eurimages.

Domaća premijera u bioskopima se očekuje tokom septembra, dok će Dnevnik mašinovođe prvi put u BiH na malim ekranima biti prikazan na BN televiziji u januaru 2017. Godine.

Moskovski filmski festival ovog ljeta održava se po trideset i osmi put, a festival ove godine traje od 23. do 30. juna.

Filmski centar Srbije/BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milos

02.06.2016 10:38

Lepo je sto BN TV ulaze u srpsku produkciju i sto se pomalo udaljavaju od farmi i parova.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

02.06.2016 10:40

Dobra investicija. Cestitke!

ODGOVORITE
Name

Luka

02.06.2016 11:18

Zelim da vam film osvoji najbolju nagradu u srcu naseg pravoslavlja.

ODGOVORITE
Name

Lune

02.06.2016 11:25

Lijepo sto BN ulaze i u kulturu.Dosta je samo politike i potrosenih ljudi. Kamo srece da su ovi lopovi na vlasti pokradeni novac ulozili u film i umjetnost,gdje bi nam bio kraj.Gdje je neki zbiljan film o Jasenovcu,o probijanju koridora itd...

ODGOVORITE