Тужилаштво тражи једномјесечни притвор

У Тужилаштву БиХ саслушан је бивши директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ Синиша Мацан. Тужилаштво БиХ затражило је једномјесечни притвор.

Република Српска 01.06.2016 | 22:35
Тужилаштво тражи једномјесечни притвор

Бивши директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ Синиша Мацан у поподневним часовима у присуству свог адвоката Миљкана Пуцара, одговарао је на питања у Тужилаштву БиХ. Поступајући тужилац Мирза Хукељић највише се интересовао за детаље уговора са фирмом Милбауер.

"Тужилаштво БиХ је данас занимало како је дошло до тога да се закључи уговор са њемачком фирмом за издавање пасоша и личних карата, међутим сви заборављају да је то једна од најпознатијих свјетских фирми која ради у 24 земље врло транспаранетно", рекао је Пуцар, а преноси РТРС.

ПОВЕЗАНЕ ВИЈЕСТИБањалука: Ухапшен Синиша Мацан!
Пуцар тврди да је основни разлог Мацановог хапшења то што се није одазивао на позиве за саслушање у Тужилаштву БиХ.

"Пропуст је направило Тужилаштво БиХ јер је три пута слало позив за саслушање, које Мацан никада није добио иако је запослен и ради. Познати су његови бројеви телефона, кажу да је поштар долазио три пута, али он није добио никакав позив, кажу да су га три пута звали, али то није логично“, каже Пуцар.

У Тужилаштву БиХ потврђено је да су данас упутили приједлог за одређивање једномјесечног притвора за Синишу Мацана. На потезу је Суд БиХ који би о томе требало да одлучи вечерас или ујутро. Његов адвокат Миљкан Пуцар очекује да ће Мацан бити пуштен да се брани са слободе.

Мацана је јуче ухапсила СИПА по због сумње да је стекао незакониту имовинску корист, док је био на мјесту директора Агенције за идентификациона документа. Осумњичен је да је злоупотријебио положај, незаконито фаворизујући фирму Милбауер, која је учествовала у изради личних докумената за грађане БиХ. Тај уговор, према наводима Тужилаштва БиХ, вриједио је више од 100 милиона марака.

(БН телевизија/Мондо.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кики

01.06.2016 21:17

Ма само бајбук!!! Дошло је вријеме да се положе рачни!!! Ћорка, ха ха ха ха .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.06.2016 21:24

Чим га погледам, све ми је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

02.06.2016 05:20

У праву је Миљкан, није украо цигаре на киоску па да иде у затвор. За 100 милиона нико не иде у затвор него му сви скидају капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљкан П.

02.06.2016 05:22

Ухапсите поштара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо.

02.06.2016 06:29

Врати насе паре одмах.

ОДГОВОРИТЕ