Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor

U Tužilaštvu BiH saslušan je bivši direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH Siniša Macan. Tužilaštvo BiH zatražilo je jednomjesečni pritvor.

Republika Srpska 01.06.2016 | 22:35
Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor

Bivši direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH Siniša Macan u popodnevnim časovima u prisustvu svog advokata Miljkana Pucara, odgovarao je na pitanja u Tužilaštvu BiH. Postupajući tužilac Mirza Hukeljić najviše se interesovao za detalje ugovora sa firmom Milbauer.

"Tužilaštvo BiH je danas zanimalo kako je došlo do toga da se zaključi ugovor sa njemačkom firmom za izdavanje pasoša i ličnih karata, međutim svi zaboravljaju da je to jedna od najpoznatijih svjetskih firmi koja radi u 24 zemlje vrlo transparanetno", rekao je Pucar, a prenosi RTRS.

POVEZANE VIJESTIBanjaluka: Uhapšen Siniša Macan!
Pucar tvrdi da je osnovni razlog Macanovog hapšenja to što se nije odazivao na pozive za saslušanje u Tužilaštvu BiH.

"Propust je napravilo Tužilaštvo BiH jer je tri puta slalo poziv za saslušanje, koje Macan nikada nije dobio iako je zaposlen i radi. Poznati su njegovi brojevi telefona, kažu da je poštar dolazio tri puta, ali on nije dobio nikakav poziv, kažu da su ga tri puta zvali, ali to nije logično“, kaže Pucar.

U Tužilaštvu BiH potvrđeno je da su danas uputili prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Sinišu Macana. Na potezu je Sud BiH koji bi o tome trebalo da odluči večeras ili ujutro. Njegov advokat Miljkan Pucar očekuje da će Macan biti pušten da se brani sa slobode.

Macana je juče uhapsila SIPA po zbog sumnje da je stekao nezakonitu imovinsku korist, dok je bio na mjestu direktora Agencije za identifikaciona dokumenta. Osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj, nezakonito favorizujući firmu Milbauer, koja je učestvovala u izradi ličnih dokumenata za građane BiH. Taj ugovor, prema navodima Tužilaštva BiH, vrijedio je više od 100 miliona maraka.

(BN televizija/Mondo.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kiki

01.06.2016 21:17

Ma samo bajbuk!!! Došlo je vrijeme da se polože račni!!! Ćorka, ha ha ha ha .......

ODGOVORITE
Name

Hm

01.06.2016 21:24

Čim ga pogledam, sve mi je jasno.

ODGOVORITE
Name

Misko

02.06.2016 05:20

U pravu je Miljkan, nije ukrao cigare na kiosku pa da ide u zatvor. Za 100 miliona niko ne ide u zatvor nego mu svi skidaju kapu.

ODGOVORITE
Name

Miljkan P.

02.06.2016 05:22

Uhapsite poštara!

ODGOVORITE
Name

Dado.

02.06.2016 06:29

Vrati nase pare odmah.

ODGOVORITE