Хаос у Европи: Спас од поплава на крову

Киша која непрекидно пада у дијеловима Њемачке, Француске и Аустрије изазвала је бујице и натјерала становништво да се склони на кровове кућа.

Свијет 01.06.2016 | 22:11
Хаос у Европи: Спас од поплава на крову

Око 200 њемачких ђака мораће ноћас да остане у локалној школи, а спасиоци су морали да интервенишу и током путовања дјеце ријеком Реген. АФП наводи да су на југу њемачке покрајине Баварска на граници с Аустријом ватрогасци и друге спасилачке службе упућене у поплављене градове.

"Поплаве су стигле тако брзо да су људи морали да бјеже на кровове кућа", објавила је прес служба регионалне полиције Доње Баварије и додала да су многе улице поплављене.

У граду Трифтерн око 200 ђака забарикадирало се у школи која је на брду и којој према ријечима локалних власти поплаве не пријете, спремивши се да ту проведе ноћ, након што су путеви који воде ка њој одсјечени због падавина. Друга група од 27 дјеце са двоје наставника и вођом групе упала је у невољу током путовања по ријеци Реген.

Подивљала рјечна струја одвојила је њихових 12 чамаца од осталих пловила и међу дјецом је настала паника, након чега су спасиоци морали да интервенишу како би довели до обале око 20 дјеце, а остали су само успјели да стигну до копна. С друге стане границе у Аустрији тешке кише погодиле су регион Салцбурга, гдје су поплављени неки од путева и сутра неће радити неколико школа.

У централној Француској локално становништво је посљедњих дана звало спасилачке службе 8.000 пута и тражило помоћ због поплава. У Паризу је неколико шеталишта поред Сене затворено због високог нивоа воде, а у Немуру, на око 80 километара јужно од престонице, становници су евакуисани када је ријека Лоанг пробила корито.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар