Мурињов ''први пораз''! Трансфер геније, Монћи, ипак не долази из Севиље!

Шпанска Севиља тврди да ће у клубу остати спортски директор Монћи, упркос интересовању Манчестер Јунајтеда. Мурињов први пораз у Јунајтеду - краљ трансфера не сме да мења клуб још четири године! Трансфер гуруу Севиље Монћију наложено да поштује уговор који је потписао прошлог лета и да настави да обавља функцију до 30. јуна 2020. године!

Фудбал 02.06.2016 | 08:00
Мурињов ''први пораз''! Трансфер геније, Монћи, ипак не долази из Севиље!

Бивши голман је од 2000. задужен за спортска питања у Севиљи, а његови трансфери донели су клубу профит од око 200 милиона евра.

Последњих дана се спекулише да би Монћи могао да пређе у Јунајтед, те да се интересују још Ливерпул Тотенхем, али и Реал.

Ипак, Андалужани тврде да ће архитекта њихових успеха у последњих 15-ак година (Суперкуп Шпаније, Суперкуп Европе, два Купа краља, пет Куп УЕФА/Лига Европе) остати на Рамон Санчес Писхуану.

Монћи је најзаслужнији за велике трансфере попут Данија Алвеса, Адријана, Ивана Ракитића, Сејдуа Кеите, Федерика Фација...

Велики преокрет у Севиљи! Спортски директор Рамон Родргиез Вердехо, познатији као Монћи, имао је велику жељу да после 15 година напусти функцију из приватних разлога, али је клуб са “Рамон Санчез Писхуана” одлучио да не усвоји његов захтев и осујети ту намеру.

Тако је трансфер гуруу Севиље наложено да поштује уговор који је потписао прошлог лета и да настави да обавља функцију спортског директора клуба до 30. јуна 2020. године.

Подсетимо, шпански медији објавили су синоћ да иза захтева Монћија за раскид уговора стојинамера Жозеа Муриња да га ангажује у Манчестер Јунајтеду, а поједини енглески медији су данас пренели и да је Евертон заинтересован да га постави за шефа спортског сектора.

Ипак, од свега тога неће бити ништа јер је борд директора Севиље данас одбио да раскине сарадњу, а то је освјач Лиге Европе објавио и на свом званичном сајту.
“Монћи је на састанку са бордом директора овог поподнева саопштио жељу да напусти Севиљу из личних разлога. Управа је разматрала његов захтев током поподнева и одлучила да затражи од њега да у потпуности испоштује потписани уговор и остане на функцији до датума који је назначен у споразуму. Монћи је у потпуности прихватио одлуку клуба и обећао да ће наставити да ради свој посао са истом посвећеношћу као и до сада, који су препознатљиви знак Севиље”, саопштили су са у клубу из Андалузије.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар