Радончићу ублажене мјере забране

Суд БиХ је, на приједлог одбране, укинуо одређене мјере забране Фахрудину Радончићу, рекао је његов адвокат Асим Црналић.

Босна и Херцеговина 01.06.2016 | 17:37
Радончићу ублажене мјере забране

"Суд БиХ укинуо је забрану да се Фахрудин Радончић смије кретати само на подручју Кантона Сарајево. Он сада не смије напуштати БиХ, али унутар БиХ смије се кретати и обављати своју политичку дјелатност", рекао је Црналић новинарима у Сарајеву.

Он је додао да је задовољан дешавањима на данашњем рочишту и како је одбрана одрадила свој посао, али је напоменуо да више од тога не може рећи, с обзиром на забрану Суда БиХ да се не смије објављивати исказ и фотографије свједока Азре Сарић, преноси "Аваз".

У Суду БиХ данас је настављено суђење Радончићу, Билсени Шахман, Бакиру Даутбашићу и Зијаду Хаџијахићу, а Радончићеви адвокати унакрсно су испитали свједока Тужилаштва БиХ Азру Сарић.

Рочиште је било затворено зајавност, с обзиром на то да је судско вијеће 18. маја донијело одлуку да свједочење Сарићеве, као ни њене фотографије не смију бити објављене у принтаним и електронским медијима.

Одлука је донесена на захтјев Сарићеве, а њен приједлог је тада подржало и Тужилаштво БиХ.

Наредно рочиште у овом предмету заказано је за 8. јун у 13.00 часова када ће Сарићеву унакрсно испитати и адвокати Билсене Шахман, Бакира Даутбашића и Зијада Хаџијахића.

(Срна)

(Фото: МОНДО/Самир Цацан)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XФАКТОР

01.06.2016 16:49

Да је богдом више оваквих као што је Радончић, БиХ би била много боља земља. Што се тиче овог кривичног поступка против њега то се одмах и унапријед знало да се рдаи о невиђеној и незапамћеној монтажи у правосуђу БиХ. Човјека гањају за ништа, тамо за неки непостојећи утицај на неког свједока који је већ свједочио и без икаквих доказа и било чега док се земљом милијарде пљачкају, пропадају банке и цвијета корупција на сваком ћошку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

01.06.2016 17:21

Тачно тако да смо богдом сви у БиХ као он били би јачи од Монака али не можемо бити зато што је он и још шака таквих опељешила све себи,нама остали контенери да пељешимо.