Radončiću ublažene mjere zabrane

Sud BiH je, na prijedlog odbrane, ukinuo određene mjere zabrane Fahrudinu Radončiću, rekao je njegov advokat Asim Crnalić.

Bosna i Hercegovina 01.06.2016 | 17:37
Radončiću ublažene mjere zabrane

"Sud BiH ukinuo je zabranu da se Fahrudin Radončić smije kretati samo na području Kantona Sarajevo. On sada ne smije napuštati BiH, ali unutar BiH smije se kretati i obavljati svoju političku djelatnost", rekao je Crnalić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je zadovoljan dešavanjima na današnjem ročištu i kako je odbrana odradila svoj posao, ali je napomenuo da više od toga ne može reći, s obzirom na zabranu Suda BiH da se ne smije objavljivati iskaz i fotografije svjedoka Azre Sarić, prenosi "Avaz".

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Radončiću, Bilseni Šahman, Bakiru Dautbašiću i Zijadu Hadžijahiću, a Radončićevi advokati unakrsno su ispitali svjedoka Tužilaštva BiH Azru Sarić.

Ročište je bilo zatvoreno zajavnost, s obzirom na to da je sudsko vijeće 18. maja donijelo odluku da svjedočenje Sarićeve, kao ni njene fotografije ne smiju biti objavljene u printanim i elektronskim medijima.

Odluka je donesena na zahtjev Sarićeve, a njen prijedlog je tada podržalo i Tužilaštvo BiH.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 8. jun u 13.00 časova kada će Sarićevu unakrsno ispitati i advokati Bilsene Šahman, Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića.

(Srna)

(Foto: MONDO/Samir Cacan)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

XFAKTOR

01.06.2016 16:49

Da je bogdom više ovakvih kao što je Radončić, BiH bi bila mnogo bolja zemlja. Što se tiče ovog krivičnog postupka protiv njega to se odmah i unaprijed znalo da se rdai o neviđenoj i nezapamćenoj montaži u pravosuđu BiH. Čovjeka ganjaju za ništa, tamo za neki nepostojeći uticaj na nekog svjedoka koji je već svjedočio i bez ikakvih dokaza i bilo čega dok se zemljom milijarde pljačkaju, propadaju banke i cvijeta korupcija na svakom ćošku.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

01.06.2016 17:21

Tačno tako da smo bogdom svi u BiH kao on bili bi jači od Monaka ali ne možemo biti zato što je on i još šaka takvih opelješila sve sebi,nama ostali konteneri da pelješimo.