Видео: "Сањао сам Звезду! Хрватски и српски готово исти"!

Адам Мичел, последње појачање Црвене звезде, каже да је од 10. године сањао дрес најтрофејнијег српског клуба.

Фудбал 07.06.2016 | 14:45
Видео: "Сањао сам Звезду! Хрватски и српски готово исти"!

"То је био мој сан од десете године, а то што сам потписао уговор са тако великим клубом из Европе је велико признање за мене. Сада ми преостаје само да вердно радим и покушам да упишем минуте у првом тиму ове године, па ћемо, ако све буде како треба, за даље видети", рекао је Мичел у разговору за новозеландски 'ФоотбаллХQ'.

Двадесетогодишњи млади репрезентативац Новог Зеланда потписао је прошле недеље једногодишњи уговор са шампионом Србије, са могућношћу да га продужи за још две, пошто је успешно прошао тронедељну пробу.

"Од првог дана сам само убачен на тренинге првог тима и однос према мени био је као према било ком другом појединцу. Тренер је био импресиониран мојом брзином, техничким знајем и убрзо ми је рекао да поседујем завидан потенцијал да постанем одличан професионални фудбалер. Недуго затим задужио сам комплетну опрему, добио број и практично се уклопио", открива Мичел.

Млади штопер, чија мајка вуче корене из Хрватске, сматра да нема превише разлике између Хрвата и Срба. Одрастао је у Хобсонвилу, градићу у западном Окленду, а био је стандардан члан младе репрезентације Новог Зеланда на Мундијалиту прошле године, на ком је Србија постала првак света.

"Хрватски и српски су готово исти, а нешто мало хрватског што знам ми помаже да се снађем колико-толико. Има неколико странаца у клубу, њихов примарни језик је енглески, а и већи део домаћих играча такође говори енглески. Морам да истакнем да ми сви помажу. У почеку је мом телу било потребно неко време да се навикне на захтеве професионалног фудбала, поготово првог дана када сам летео 30 часова, али сам се после седам дана већ навикао и почињао сам све вредније да радим", закључио је Адам.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар