Video: "Sanjao sam Zvezdu! Hrvatski i srpski gotovo isti"!

Adam Mičel, poslednje pojačanje Crvene zvezde, kaže da je od 10. godine sanjao dres najtrofejnijeg srpskog kluba.

Fudbal 07.06.2016 | 14:45
Video: "Sanjao sam Zvezdu! Hrvatski i srpski gotovo isti"!

"To je bio moj san od desete godine, a to što sam potpisao ugovor sa tako velikim klubom iz Evrope je veliko priznanje za mene. Sada mi preostaje samo da verdno radim i pokušam da upišem minute u prvom timu ove godine, pa ćemo, ako sve bude kako treba, za dalje videti", rekao je Mičel u razgovoru za novozelandski 'FootballHQ'.

Dvadesetogodišnji mladi reprezentativac Novog Zelanda potpisao je prošle nedelje jednogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, sa mogućnošću da ga produži za još dve, pošto je uspešno prošao tronedeljnu probu.

"Od prvog dana sam samo ubačen na treninge prvog tima i odnos prema meni bio je kao prema bilo kom drugom pojedincu. Trener je bio impresioniran mojom brzinom, tehničkim znajem i ubrzo mi je rekao da posedujem zavidan potencijal da postanem odličan profesionalni fudbaler. Nedugo zatim zadužio sam kompletnu opremu, dobio broj i praktično se uklopio", otkriva Mičel.

Mladi štoper, čija majka vuče korene iz Hrvatske, smatra da nema previše razlike između Hrvata i Srba. Odrastao je u Hobsonvilu, gradiću u zapadnom Oklendu, a bio je standardan član mlade reprezentacije Novog Zelanda na Mundijalitu prošle godine, na kom je Srbija postala prvak sveta.

"Hrvatski i srpski su gotovo isti, a nešto malo hrvatskog što znam mi pomaže da se snađem koliko-toliko. Ima nekoliko stranaca u klubu, njihov primarni jezik je engleski, a i veći deo domaćih igrača takođe govori engleski. Moram da istaknem da mi svi pomažu. U počeku je mom telu bilo potrebno neko vreme da se navikne na zahteve profesionalnog fudbala, pogotovo prvog dana kada sam leteo 30 časova, ali sam se posle sedam dana već navikao i počinjao sam sve vrednije da radim", zaključio je Adam.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar