Бензема: Дешан је устукнуо пред расистима!

Нападач Реал Мадрида сматра да не постоји ваљан разлог што је изостављен из тима Француске за ЕУРО 2016.!

Фудбал 07.06.2016 | 12:00
Бензема: Дешан је устукнуо пред расистима!

Карим Бензема пропустиће ЕУРО 2016 у својој земљи, пошто га селектор Дидије Дешан није уврстио међу 23 најбоља фудбалера Француске.

"Дешан је попустио под притиском расистичког дела Француске. Он је сигурно свестан да су десничарске партије добро прошле на последњим изборима. Не знам само да ли је ово искључиво његова одлука? Био сам у коректним односима и са њим и са председником савеза и са свима осталима", рекао је Бензема шпанском листу "Марка".

Дешана је за расизам претходно оптужио и некадашњи ас Ерик Кантона, коме се не свиђа што у националном тиму нема места за "двојицу најбољих", а то су по његовом мишљењу, Бензема и Хатем Бен Арфа из Нице.

Кантона је приметио да су и Бензема и Бен Арфа пореклом са севера Африке и констатовао да је то довољно за "отварање дебате".

Бензема је од јесенас под истрагом у случају покушаја уцењивања саиграча из националног тима Матјеа Валбуене, због чега му је национални савез изрекао суспензију.

Нападач Реала, међутим, не види зашто је та мера и даље на снази.

"Нисам осуђен, а нисам ни крив, мада, видећемо шта ће рећи суд. Ако причамо о фудбалу и учинку на терену, тек онда ми није јасно зашто нисам позван. Волим фудбал и волим да играм за своју земљу", нагласио је центарфор алжирског порекла, рођен у Лиону 1987. године.

Ове сезоне дао је 28 голова за Реал и допринео освајању Лиге шампиона, док су у шпанском првенству "краљевићи" заузели друго место, иза Барселоне.

Ни Кантона ни Бензема, међутим, нису објаснили како међу "триколорима" има места за неке друге фудбалере афричког порекла и(ли) муслиманске вероисповести, као што су Адил Рами, Муса Сисоко, Ласана Дијара (у међувремену отпао због повреде, па га је заменио Морган Шнајдерлин)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар