Benzema: Dešan je ustuknuo pred rasistima!

Napadač Real Madrida smatra da ne postoji valjan razlog što je izostavljen iz tima Francuske za EURO 2016.!

Fudbal 07.06.2016 | 12:00
Benzema: Dešan je ustuknuo pred rasistima!

Karim Benzema propustiće EURO 2016 u svojoj zemlji, pošto ga selektor Didije Dešan nije uvrstio među 23 najbolja fudbalera Francuske.

"Dešan je popustio pod pritiskom rasističkog dela Francuske. On je sigurno svestan da su desničarske partije dobro prošle na poslednjim izborima. Ne znam samo da li je ovo isključivo njegova odluka? Bio sam u korektnim odnosima i sa njim i sa predsednikom saveza i sa svima ostalima", rekao je Benzema španskom listu "Marka".

Dešana je za rasizam prethodno optužio i nekadašnji as Erik Kantona, kome se ne sviđa što u nacionalnom timu nema mesta za "dvojicu najboljih", a to su po njegovom mišljenju, Benzema i Hatem Ben Arfa iz Nice.

Kantona je primetio da su i Benzema i Ben Arfa poreklom sa severa Afrike i konstatovao da je to dovoljno za "otvaranje debate".

Benzema je od jesenas pod istragom u slučaju pokušaja ucenjivanja saigrača iz nacionalnog tima Matjea Valbuene, zbog čega mu je nacionalni savez izrekao suspenziju.

Napadač Reala, međutim, ne vidi zašto je ta mera i dalje na snazi.

"Nisam osuđen, a nisam ni kriv, mada, videćemo šta će reći sud. Ako pričamo o fudbalu i učinku na terenu, tek onda mi nije jasno zašto nisam pozvan. Volim fudbal i volim da igram za svoju zemlju", naglasio je centarfor alžirskog porekla, rođen u Lionu 1987. godine.

Ove sezone dao je 28 golova za Real i doprineo osvajanju Lige šampiona, dok su u španskom prvenstvu "kraljevići" zauzeli drugo mesto, iza Barselone.

Ni Kantona ni Benzema, međutim, nisu objasnili kako među "trikolorima" ima mesta za neke druge fudbalere afričkog porekla i(li) muslimanske veroispovesti, kao što su Adil Rami, Musa Sisoko, Lasana Dijara (u međuvremenu otpao zbog povrede, pa ga je zamenio Morgan Šnajderlin)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar