РГ: Коначно! Након три дана, Ноле добио Агута, уз рекорд! А сад на Бердиха у 1/4-финалу!

Најбољи тенисер света пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса победом над Робертом Баутистом Агутом, у мечу који је трајао два дана. Чешки тенисер Томаш Бердих биће противник Новака Ђоковића у четрвтфиналу Ролан Гароса.

Тенис 01.06.2016 | 16:20
РГ: Коначно! Након три дана, Ноле добио Агута, уз рекорд! А сад на Бердиха у 1/4-финалу!

Ђоковић се много мучио у уторак и среду, али је успео да савлада неугодног Шпанца са 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

На крају, активног тениса играно је нешто више од 3 сата и 10 минута, па је Новак уписао 28. узастопно четвртфинале на Грен слемовима.

Меч је прекинут одмах после првог сета који је Шпанац неочекивано добио 6:3, након очајног сервиса Србина и 15 неизнуђених грашака.

Тада је дошло до првог прекида који је трајао више од два сата, али услови нису били регуларни ни у наставку. Након серије брејкова успео је да изједначи на 1-1, а онда и да поведе 4:1 пре него што је меч поново прекинут.

Одложен је за среду – Новак је експресно повео са 2-1, а онда уз много проблема привео меч крају.

Од самог старта било је очигледно да је Ђоковић у бољем расположењу, иако је Шпанац брзо добио два поена. Новак је узвратио винером, сачекао грешку ривала и увео поен у егал. Пропустио је прву брејк лопту јер је био пасиван, али је код друге одиграо много боље и направио нови брејк.

Неколико минута касније сигурно је одсервирао и повео 2-1 у сетовима – 6:1.

Запретио је први рекет планете и на самом старту четвртог сета – дошао је од изједначења, имао активан поен за брејк лопту, али није га освојио. Роберто је сигурно одсервирао и дошао до првог гема. Сервери нису били сигурни, али су успевали да се неокрзнути уписују на семафор. То је учинио и Ђоковић и изједначио на 2:2.

Казна за бројне промашаје и слабију игру стигла је у шестом гему – Ђоковић се држао до 30:30, а онда је високи бекхенд послао далеко у аут. Шпански тенисер је потом напао, натерао Новака да погреши и први стигао до брејка.

Као да није могао раније, прошлогодишњи финалиста узвратио је истом мером. Два форхенда донела су му предност у гему и направио је рибрејк са само једним изгубљеним поеном. Серију је продужио и у следећем – два винера дроп шотовима и два добра сервиса за 4:4.

После по једног сигурног гема на обе стране Новак је направио одлучујући брејк. У неким тренуцима је претеривао са дроп шотовима, али су му они у финишу донели неколико важних поена. Искористио је прву брејк шансу изласком на мрежу, а нешто касније на исти начин завршио меч за нешто више од 3 сата и 10 минута – 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Чешки тенисер Томаш Бердих биће противник Новака Ђоковића у четрвтфиналу Ролан Гароса.

Бердих је у четвртом колу савладао Давида Ферера са 6:3, 7:5, 6:3.

Чех је и поред многих одлагања због кише одиграо изузетно сигуран меч и посао завршио за нешто више од 130 минута игре.

У првом сету направио је два брејка, у другом и трећем по један, што му је било довољно да изједначи на 7-7 у међусобном скору.

Он ће у борби за полуфинале играти против најбољег тенисера света Новака Ђоковића, који је у четири сета елиминисао Роберта Баутисту Агута – 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Биће то 26. дуел Србина и Чеха, Новак води 23-2 у победама и у серији је од 10 узастопних тријумфа.

Ролан Гарос, други Грен слем сезоне, игра се за наградни фонд од 32 милиона евра и титулу брани Стан Вавринка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар