RG: Konačno! Nakon tri dana, Nole dobio Aguta, uz rekord! A sad na Berdiha u 1/4-finalu!

Najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Robertom Bautistom Agutom, u meču koji je trajao dva dana. Češki teniser Tomaš Berdih biće protivnik Novaka Đokovića u četrvtfinalu Rolan Garosa.

Tenis 01.06.2016 | 16:20
RG: Konačno! Nakon tri dana, Nole dobio Aguta, uz rekord! A sad na Berdiha u 1/4-finalu!

Đoković se mnogo mučio u utorak i sredu, ali je uspeo da savlada neugodnog Španca sa 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Na kraju, aktivnog tenisa igrano je nešto više od 3 sata i 10 minuta, pa je Novak upisao 28. uzastopno četvrtfinale na Gren slemovima.

Meč je prekinut odmah posle prvog seta koji je Španac neočekivano dobio 6:3, nakon očajnog servisa Srbina i 15 neiznuđenih grašaka.

Tada je došlo do prvog prekida koji je trajao više od dva sata, ali uslovi nisu bili regularni ni u nastavku. Nakon serije brejkova uspeo je da izjednači na 1-1, a onda i da povede 4:1 pre nego što je meč ponovo prekinut.

Odložen je za sredu – Novak je ekspresno poveo sa 2-1, a onda uz mnogo problema priveo meč kraju.

Od samog starta bilo je očigledno da je Đoković u boljem raspoloženju, iako je Španac brzo dobio dva poena. Novak je uzvratio vinerom, sačekao grešku rivala i uveo poen u egal. Propustio je prvu brejk loptu jer je bio pasivan, ali je kod druge odigrao mnogo bolje i napravio novi brejk.

Nekoliko minuta kasnije sigurno je odservirao i poveo 2-1 u setovima – 6:1.

Zapretio je prvi reket planete i na samom startu četvrtog seta – došao je od izjednačenja, imao aktivan poen za brejk loptu, ali nije ga osvojio. Roberto je sigurno odservirao i došao do prvog gema. Serveri nisu bili sigurni, ali su uspevali da se neokrznuti upisuju na semafor. To je učinio i Đoković i izjednačio na 2:2.

Kazna za brojne promašaje i slabiju igru stigla je u šestom gemu – Đoković se držao do 30:30, a onda je visoki bekhend poslao daleko u aut. Španski teniser je potom napao, naterao Novaka da pogreši i prvi stigao do brejka.

Kao da nije mogao ranije, prošlogodišnji finalista uzvratio je istom merom. Dva forhenda donela su mu prednost u gemu i napravio je ribrejk sa samo jednim izgubljenim poenom. Seriju je produžio i u sledećem – dva vinera drop šotovima i dva dobra servisa za 4:4.

Posle po jednog sigurnog gema na obe strane Novak je napravio odlučujući brejk. U nekim trenucima je preterivao sa drop šotovima, ali su mu oni u finišu doneli nekoliko važnih poena. Iskoristio je prvu brejk šansu izlaskom na mrežu, a nešto kasnije na isti način završio meč za nešto više od 3 sata i 10 minuta – 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Češki teniser Tomaš Berdih biće protivnik Novaka Đokovića u četrvtfinalu Rolan Garosa.

Berdih je u četvrtom kolu savladao Davida Ferera sa 6:3, 7:5, 6:3.

Čeh je i pored mnogih odlaganja zbog kiše odigrao izuzetno siguran meč i posao završio za nešto više od 130 minuta igre.

U prvom setu napravio je dva brejka, u drugom i trećem po jedan, što mu je bilo dovoljno da izjednači na 7-7 u međusobnom skoru.

On će u borbi za polufinale igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je u četiri seta eliminisao Roberta Bautistu Aguta – 3:6, 6:4, 6:1, 7:5.

Biće to 26. duel Srbina i Čeha, Novak vodi 23-2 u pobedama i u seriji je od 10 uzastopnih trijumfa.

Rolan Garos, drugi Gren slem sezone, igra se za nagradni fond od 32 miliona evra i titulu brani Stan Vavrinka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar