Полицијски старјешина напунио списе

Ванрасправно веће Основног суда у Лозници потврдило је оптужницу против Лозничана С.Н. и Д.Ф. који су осумњичени за кривична дела разбојништва, тешке крађе, незаконитог коришћења туђег возила и злоупотребе службеног положаја, речено је у Основном суду у Лозници.

Србија 01.06.2016 | 14:27
Полицијски старјешина напунио списе

Истрага у овом предмету рађена је темељно, стручно, савесно и одговорно, јер по општем мишљењу представља деликатан предмет, "који сведочи о спрези криминалаца и полицијског старешине".

Вест сама по себи не би била нешто чега нисмо свакодневно сведоци, да један од кључних осумњичених Славиша Н, није у време када су чињена ова дела био значајан полицијски старешина, официр МУП-а у Крупњу, а пре тога годинама незванично нека врста "звезде полиције", кога су неки политички кругови покушавали да ставе на чело полиције у Лозници, али и у Шапцу, на што је, својевремено, указивао наш лист,

Суђење које ускоро треба да почне пред Основним судом у Лозници, у најмању руку, биће занимљиво за јавност, јер неки делови оптужнице надмашују и најоригиналније сцене неких крими-филмова или романа. Чуће се како сумњиче полицијског руководиоца за организовање тешких криминалних радњи и на који начин је све то провођено уз коришћење услуга окорелих криминалца.

Чак ни то не би било све да се оптуженом полицијском официру, у међувремену суспендованом, не суди и за кријумчарење људи и повреду границе на југу Србије, такође у време када је носио полицијски-официрски "дрес". Томе ваља додати и његова два хапшења у Београду, једно због крађе у хипермаркету, друго због преваре, као и хапшење у Бечу, јер је имао ту привилегију да, без обзира на то што су га државни органи сумњичили за тешка кривична дела, лагодно путује из Србије где год је желео?!

Митровић би очигледно још дуго "дрмао" и Лозницом и Крупњем да га Полицијска управа у Шапцу није ставила "под лупу" и да га није одао један од његових "пајтоса" из света криминала. У Лозници је, и у полицији и у другим институцијама, био јако цењен и поштован, било је великог жала када је премештен на службу ван Лознице и у овом граду се тачно зна ко су његови саборци, и то истакнути, не само у подземљу, већ и у редовима полиције.

"Тај старешина организовао је крађу мојих кола, како би била коришћена за криминале радње, па сам морао исцрпно да објашњавам шта се иза брда ваљало", прича нам један од лозничких полицајаца, инсистирајући на анонимности.

"Тужно је, јадно и жалосно што су ми недавно, пре подизања оптужнице, неке колеге заједљиво поручивале да је Славиша `јак као црна земља` и да ће се провући, а ја да видим, онда, шта ћу и куда ћу, мада нисам ни лук јео ни лук мирисао."

БН телевизија (В. М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Окорелко

01.06.2016 15:12

Имамо ми у РС Слависа за извоз.

ОДГОВОРИТЕ