Policijski starješina napunio spise

Vanraspravno veće Osnovnog suda u Loznici potvrdilo je optužnicu protiv Lozničana S.N. i D.F. koji su osumnjičeni za krivična dela razbojništva, teške krađe, nezakonitog korišćenja tuđeg vozila i zloupotrebe službenog položaja, rečeno je u Osnovnom sudu u Loznici.

Srbija 01.06.2016 | 14:27
Policijski starješina napunio spise

Istraga u ovom predmetu rađena je temeljno, stručno, savesno i odgovorno, jer po opštem mišljenju predstavlja delikatan predmet, "koji svedoči o sprezi kriminalaca i policijskog starešine".

Vest sama po sebi ne bi bila nešto čega nismo svakodnevno svedoci, da jedan od ključnih osumnjičenih Slaviša N, nije u vreme kada su činjena ova dela bio značajan policijski starešina, oficir MUP-a u Krupnju, a pre toga godinama nezvanično neka vrsta "zvezde policije", koga su neki politički krugovi pokušavali da stave na čelo policije u Loznici, ali i u Šapcu, na što je, svojevremeno, ukazivao naš list,

Suđenje koje uskoro treba da počne pred Osnovnim sudom u Loznici, u najmanju ruku, biće zanimljivo za javnost, jer neki delovi optužnice nadmašuju i najoriginalnije scene nekih krimi-filmova ili romana. Čuće se kako sumnjiče policijskog rukovodioca za organizovanje teških kriminalnih radnji i na koji način je sve to provođeno uz korišćenje usluga okorelih kriminalca.

Čak ni to ne bi bilo sve da se optuženom policijskom oficiru, u međuvremenu suspendovanom, ne sudi i za krijumčarenje ljudi i povredu granice na jugu Srbije, takođe u vreme kada je nosio policijski-oficirski "dres". Tome valja dodati i njegova dva hapšenja u Beogradu, jedno zbog krađe u hipermarketu, drugo zbog prevare, kao i hapšenje u Beču, jer je imao tu privilegiju da, bez obzira na to što su ga državni organi sumnjičili za teška krivična dela, lagodno putuje iz Srbije gde god je želeo?!

Mitrović bi očigledno još dugo "drmao" i Loznicom i Krupnjem da ga Policijska uprava u Šapcu nije stavila "pod lupu" i da ga nije odao jedan od njegovih "pajtosa" iz sveta kriminala. U Loznici je, i u policiji i u drugim institucijama, bio jako cenjen i poštovan, bilo je velikog žala kada je premešten na službu van Loznice i u ovom gradu se tačno zna ko su njegovi saborci, i to istaknuti, ne samo u podzemlju, već i u redovima policije.

"Taj starešina organizovao je krađu mojih kola, kako bi bila korišćena za kriminale radnje, pa sam morao iscrpno da objašnjavam šta se iza brda valjalo", priča nam jedan od lozničkih policajaca, insistirajući na anonimnosti.

"Tužno je, jadno i žalosno što su mi nedavno, pre podizanja optužnice, neke kolege zajedljivo poručivale da je Slaviša `jak kao crna zemlja` i da će se provući, a ja da vidim, onda, šta ću i kuda ću, mada nisam ni luk jeo ni luk mirisao."

BN televizija (V. M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Okorelko

01.06.2016 15:12

Imamo mi u RS Slavisa za izvoz.

ODGOVORITE