Агарвал смијенио и четвртог директора

Управни одбор „Крајина осигурања“ Бањалука разријешио је јутрос недавно именованог вршиоца дужности директора овог осигурања Милана Михајила због, како се наводи у одлуци УО, грубе повреде уговора о раду којим је предвиђено да он не може направити трошкове веће од 500 КМ или потписати било који уговор без претходне сагласности УО, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 01.06.2016 | 14:07
Агарвал смијенио и четвртог директора

У одлуци УО „Крајина осигурања“, која је у посједу ЦАПИТАЛ-а, наведено је да се Михајило разрјешава дужности данас, од осам часова.

„Михајило је 31. маја је извршио трансфер – налог за исплату новца са рачуна за редовно пословање „Крајина осигурања“ без претходне сагласности УО друштва и то у укупном износу од 147.874 КМ. УО је, такође, донио одлуку о покретању дисциплинске и кривичне одговорности према овлашћеном лицу и лицима укљученим у припрему и реализацију ове трансакције, без претходне сагласности и одобрења УО“, наводи се у одлуци УО коју је потписао предсједник и један од нових акционара Навеен Аггарwал.

Михајило је четврти смијењени в.д. директора у задња три мјесеца односно од када су „Крајина осигурање“ преузели нови власници.

Прије њега, почетком маја разријешен је Ведранко Шпирић, а прије Шпирића директор Бакир Пекушић који је на тој функцији замијенио Милу Громилић.

„Крајина осигурање“, које је било у већинском власништву Републике Српске, крајем прошле године је докапитализацијом промијенило власника, тако што су Американац индијског поријекла Навеен Аггарwал и Гупта Неете купили емисију акција за близу седам милиона КМ.

Нови власници су одмах по преузимању донијели низ незаконитих одлука, због чега су непрестано под будним оком Агенције за осигурање РС, али и истражних органа у Републици Српској.

ЦАПИТАЛ је недавно објавио да Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи интензивну истрагу о докапитализацији и пословању „Крајина осигурања“ и да се ускоро очекује и привођење предсједника Управног одбора овог друштва и акционара Навеена Аггарwала.

Паралелно са опсежном истрагом МУП-а, о пословању и сумњивим одлукама Аггарwала, попут исплате плате од 5.000 евра, провјере врши и Агенција за осигурање Републике Српске, али и Комисија за хартије од вриједности Републике Српске о његовој повезаности са другим акционаром истог поријекла Гупта Неете.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мико

01.06.2016 12:23

Заиста ме занима ме засто се у вести стално потенцира порекло, тј. да се ради о 'Американцу индијског порекла' ?? Америка це се борити за сваког свог дрзављанина био он Индијског, Ескимског, Јапансјког, Мексицког порекла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

01.06.2016 13:06

Позивам овог индијца да прелиста стампу код куце и да види како индијци поступају са таквим као сто је он. Или их пребију до смрти или их запале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

01.06.2016 13:43

А ста то знаци у преводу

Name

полупо си лонцице

01.06.2016 13:55

Да си ти зиви и здрав индијцева куца је у УСА а не у Индији.