Agarval smijenio i četvrtog direktora

Upravni odbor „Krajina osiguranja“ Banjaluka razriješio je jutros nedavno imenovanog vršioca dužnosti direktora ovog osiguranja Milana Mihajila zbog, kako se navodi u odluci UO, grube povrede ugovora o radu kojim je predviđeno da on ne može napraviti troškove veće od 500 KM ili potpisati bilo koji ugovor bez prethodne saglasnosti UO, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Republika Srpska 01.06.2016 | 14:07
Agarval smijenio i četvrtog direktora

U odluci UO „Krajina osiguranja“, koja je u posjedu CAPITAL-a, navedeno je da se Mihajilo razrješava dužnosti danas, od osam časova.

„Mihajilo je 31. maja je izvršio transfer – nalog za isplatu novca sa računa za redovno poslovanje „Krajina osiguranja“ bez prethodne saglasnosti UO društva i to u ukupnom iznosu od 147.874 KM. UO je, takođe, donio odluku o pokretanju disciplinske i krivične odgovornosti prema ovlašćenom licu i licima uključenim u pripremu i realizaciju ove transakcije, bez prethodne saglasnosti i odobrenja UO“, navodi se u odluci UO koju je potpisao predsjednik i jedan od novih akcionara Naveen Aggarwal.

Mihajilo je četvrti smijenjeni v.d. direktora u zadnja tri mjeseca odnosno od kada su „Krajina osiguranje“ preuzeli novi vlasnici.

Prije njega, početkom maja razriješen je Vedranko Špirić, a prije Špirića direktor Bakir Pekušić koji je na toj funkciji zamijenio Milu Gromilić.

„Krajina osiguranje“, koje je bilo u većinskom vlasništvu Republike Srpske, krajem prošle godine je dokapitalizacijom promijenilo vlasnika, tako što su Amerikanac indijskog porijekla Naveen Aggarwal i Gupta Neete kupili emisiju akcija za blizu sedam miliona KM.

Novi vlasnici su odmah po preuzimanju donijeli niz nezakonitih odluka, zbog čega su neprestano pod budnim okom Agencije za osiguranje RS, ali i istražnih organa u Republici Srpskoj.

CAPITAL je nedavno objavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi intenzivnu istragu o dokapitalizaciji i poslovanju „Krajina osiguranja“ i da se uskoro očekuje i privođenje predsjednika Upravnog odbora ovog društva i akcionara Naveena Aggarwala.

Paralelno sa opsežnom istragom MUP-a, o poslovanju i sumnjivim odlukama Aggarwala, poput isplate plate od 5.000 evra, provjere vrši i Agencija za osiguranje Republike Srpske, ali i Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske o njegovoj povezanosti sa drugim akcionarom istog porijekla Gupta Neete.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

miko

01.06.2016 12:23

Zaista me zanima me zasto se u vesti stalno potencira poreklo, tj. da se radi o 'Amerikancu indijskog porekla' ?? Amerika ce se boriti za svakog svog drzavljanina bio on Indijskog, Eskimskog, Japansjkog, Meksickog porekla

ODGOVORITE
Name

Boxon

01.06.2016 13:06

Pozivam ovog indijca da prelista stampu kod kuce i da vidi kako indijci postupaju sa takvim kao sto je on. Ili ih prebiju do smrti ili ih zapale.

ODGOVORITE
Name

boki

01.06.2016 13:43

A sta to znaci u prevodu

Name

polupo si loncice

01.06.2016 13:55

Da si ti zivi i zdrav indijceva kuca je u USA a ne u Indiji.