Булић о Батином никад приказаном филму

Новинар и водитељ Вања Булић каже да поред 350 приказаних филмова Велимира Бате Живојиновића, постоји и један који публика још није имала прилику да погледа. Остварење "Друго стање", за које је управо Вања писао сценарио, снимљено је још 2005. године, али је до данас заробљен у продукцијској кући "Поwер хоусе" зато што је ова фирма у стечају.

Србија 01.06.2016 | 07:20
Булић о Батином никад приказаном филму

По Булићевом мишљењу, Бата је управо у овом филму одиграо најбољу улогу у каријери.

- Филм "Друго стање", у ком је наш Валтер одиграо најбољу улогу, ево већ 11 година није приказан. Ако публика икада буде имала прилику да га види, увериће се да је то најбоља Батина улога у каријери. Није ми јасно зашто се филм толико дуго држи у фиоци када је и Министарство за културу дало 70.000 евра за снимање - каже Вања Булић на почетку разговора.

Он открива да је осим филма снимљена и истоимена серија, која има 24 епизоде, од којих је емитовано само три, и то на БК телевизији, пред њено укидање.

- Серија је рађена у славу здравог породичног живота у многочланој породици. Отац троје деце, ког тумачи Бода Нинковић, одводи супругу (Аниту Манчић) у болницу да се породи са четвртим дететом. Бата, који глуми деду, ван себе од среће са друштвом у кафани очекује унуку. Има доста смешних ситуација које реално приказују стање мушкарца и његове најближе околине док се жена порађа - препричава Булић.

Поред Боде, Аните и Бате у филму глуме и покојни Петар Краљ, Драган Вујић Вујке, Љиљана Благојевић, Слободан Ћустић, Ева Рас, Предраг Ејдус, али и Сека Саблић, која је, како каже, и заборавила на тај филм. Она у овом остварењу тумачи разредног старешину, који обожава да игра фудбал.

- Колико година је прошло, више га се и не сећам. Па знате ли ви колико таквих заборављених, али и неисплаћених филмова постоји. Престала сам да водим рачуна о томе - каже глумица.

За разлику до Секе, Ева Рас се са радошћу сећа снимања филма.

- Никада нећу заборавити тај филм, јер никад лепша нисам била него тада. Сећам се да смо снимали преко пута злогласне Шилерове улице у Земуну и да су нам се свима тресле гаће, јер тај крај није био безбедан. Бата је у тој серији феноменално одиграо своју улогу. Нажалост, ово није први филм који никада није емитован. Па ни Радован ИИИ са Драганом Николићем и Миленом Дравић никада није пуштен - открива Ева.

Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар