Bulić o Batinom nikad prikazanom filmu

Novinar i voditelj Vanja Bulić kaže da pored 350 prikazanih filmova Velimira Bate Živojinovića, postoji i jedan koji publika još nije imala priliku da pogleda. Ostvarenje "Drugo stanje", za koje je upravo Vanja pisao scenario, snimljeno je još 2005. godine, ali je do danas zarobljen u produkcijskoj kući "Power house" zato što je ova firma u stečaju.

Srbija 01.06.2016 | 07:20
Bulić o Batinom nikad prikazanom filmu

Po Bulićevom mišljenju, Bata je upravo u ovom filmu odigrao najbolju ulogu u karijeri.

- Film "Drugo stanje", u kom je naš Valter odigrao najbolju ulogu, evo već 11 godina nije prikazan. Ako publika ikada bude imala priliku da ga vidi, uveriće se da je to najbolja Batina uloga u karijeri. Nije mi jasno zašto se film toliko dugo drži u fioci kada je i Ministarstvo za kulturu dalo 70.000 evra za snimanje - kaže Vanja Bulić na početku razgovora.

On otkriva da je osim filma snimljena i istoimena serija, koja ima 24 epizode, od kojih je emitovano samo tri, i to na BK televiziji, pred njeno ukidanje.

- Serija je rađena u slavu zdravog porodičnog života u mnogočlanoj porodici. Otac troje dece, kog tumači Boda Ninković, odvodi suprugu (Anitu Mančić) u bolnicu da se porodi sa četvrtim detetom. Bata, koji glumi dedu, van sebe od sreće sa društvom u kafani očekuje unuku. Ima dosta smešnih situacija koje realno prikazuju stanje muškarca i njegove najbliže okoline dok se žena porađa - prepričava Bulić.

Pored Bode, Anite i Bate u filmu glume i pokojni Petar Kralj, Dragan Vujić Vujke, Ljiljana Blagojević, Slobodan Ćustić, Eva Ras, Predrag Ejdus, ali i Seka Sablić, koja je, kako kaže, i zaboravila na taj film. Ona u ovom ostvarenju tumači razrednog starešinu, koji obožava da igra fudbal.

- Koliko godina je prošlo, više ga se i ne sećam. Pa znate li vi koliko takvih zaboravljenih, ali i neisplaćenih filmova postoji. Prestala sam da vodim računa o tome - kaže glumica.

Za razliku do Seke, Eva Ras se sa radošću seća snimanja filma.

- Nikada neću zaboraviti taj film, jer nikad lepša nisam bila nego tada. Sećam se da smo snimali preko puta zloglasne Šilerove ulice u Zemunu i da su nam se svima tresle gaće, jer taj kraj nije bio bezbedan. Bata je u toj seriji fenomenalno odigrao svoju ulogu. Nažalost, ovo nije prvi film koji nikada nije emitovan. Pa ni Radovan III sa Draganom Nikolićem i Milenom Dravić nikada nije pušten - otkriva Eva.

Izvor: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar