Видео - Тест: Ма, ко би рек'о чуда да се десе...?! Србија везала трећу побједу!

Дефанзивци косили -Тадић улепшао! Головима Ивановића, Милуновића и Тадића Орлови савладали Израеал – 3:1!

Фудбал 31.05.2016 | 22:15
Видео - Тест: Ма, ко би рек'о чуда да се десе...?! Србија везала трећу побједу!

Ко би рекао чуда да се десе, па да Србија стигне до хет-трика! До скора смо бројали узастопне поразе, а сада смо уписали трећи везани тријумф пошто смо у Новом Саду победили Израел – 3:1.

Далеко од тога да има времена и простора за националну хистерију, тим пре што су под ногама наше селекције редом падале другоразредне репрезентације попут Естоније, Кипра и Израела. Али ако ништа, добро је да поново стекнемо навику да побеђујемо. Као некад. И да је Душан Тадић поново демонстрирао мајсторство.

Утисак који су оставили Орлови у вечерашњем мечу није ни црн, а није ни бео. Ради се о некој међу нијанси. Добро је што искусни стручњак Славољуб Муслин инсистира на својим принципима и игри преко бокова, лоше је што и даље не можемо да продужимо интервала добре игре. На крају памтиће се да су нас до победе против Израела водили дефанзивци Ивановић и Милуновић. Можда наговештај новог оружја Орлова.

Променио је готово комплетну поставу селектор Србије Славољуб Муслин у односу на премијеру у Ужицу када је побеђен Кипар. Ипак, нешто је било константно рачунајући и тај меч: игра по боковима биће заштитни знак Орлова за време мандата некадашњег стратега Бордоа и Црвене звезде.

Поређани у формацију 3-5-2 наши репрезентативци су ударима са стране покушавали да разнесу израелски дефанзивни блок. Момак из Металца Александар Седлар на позицији десног спољњег деловао је стегнуто, али је опет знао да се отргне пажњи чувара. На супротном боку деловао је Коларов, док је срце српског тима представљао одлични Лука Миливојевић.

Нисмо гледали урганске нападе наше репрезентације у Новом Саду, али просто речено имали смо више од игре. Израел је опасно припретио само једном, док је небески сокСтоиљковића био увод у вођство Србије. После прекида и повратне лопте Здјелара капитен наше селекције Бранислав Ивановић је наскочио голмана Гореша, а потом са земље послао лопту у мрежу.Играо се 30.минуту.

Било је још занимљивих ситуација пред голом Израела, али су неке старе навике из претходног периода поново скупо коштале српску репрезентацију. Страшан шут Рукавине означио је крај солидне игре Орлова, пошто је Грујић непорезно направио пенал (можда је прекршај био и изван шеснаестерца), а Захави лако преварио Рајковић. Истина и наш селектор Муслин је доста комбиновао, па је можда и то утицало да темпо падне добрих 20.минута.

Ивановић је стигао до 11.гола, а штопер БАТЕ Борисова Немања Милуновић је уписао првенац. Шмекерски је високи штопер после корнера преварио одличног голмана Израела. Представу у Новом Саду улепшао је Душан Тадић феноменалним голом, којим је потврдио класу. Плаву фудбалску крв.

За бољи утисак и лепу најаву најјачег оволетошњег теста против Русије.

СРБИЈА - ИЗРАЕЛ 3:1 (1:0)

/Ивановић 31, Милуновић 73, Тадић 87- Захави 50 пен/

Нови Сад.

Стадион: Карађорђе.

Судија: Себастијан Колеску (Румунија).

СРБИЈА (3-5-2): Рајковић, Седлар (од 46. Рукавина), Ивановић (од 46. Максимовић), Милуновић, Спајић (од 46. Рајковић), Коларов, Миливојевић, Здјелар (од 46. Грујић), Тошић (од 80. Митровић), Стојиљковић, Павловић (од 69. Тадић).

ИЗРАЕЛ (4-4-1-1): Гореш - Јеини, Давидзада, Меир, Ејтан - Нир, Бибарс, Муанс, Захави, Бенхамин - Белишон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар