Video - Test: Ma, ko bi rek'o čuda da se dese...?! Srbija vezala treću pobjedu!

Defanzivci kosili -Tadić ulepšao! Golovima Ivanovića, Milunovića i Tadića Orlovi savladali Izraeal – 3:1!

Fudbal 31.05.2016 | 22:15
Video - Test: Ma, ko bi rek'o čuda da se dese...?! Srbija vezala treću pobjedu!

Ko bi rekao čuda da se dese, pa da Srbija stigne do het-trika! Do skora smo brojali uzastopne poraze, a sada smo upisali treći vezani trijumf pošto smo u Novom Sadu pobedili Izrael – 3:1.

Daleko od toga da ima vremena i prostora za nacionalnu histeriju, tim pre što su pod nogama naše selekcije redom padale drugorazredne reprezentacije poput Estonije, Kipra i Izraela. Ali ako ništa, dobro je da ponovo steknemo naviku da pobeđujemo. Kao nekad. I da je Dušan Tadić ponovo demonstrirao majstorstvo.

Utisak koji su ostavili Orlovi u večerašnjem meču nije ni crn, a nije ni beo. Radi se o nekoj među nijansi. Dobro je što iskusni stručnjak Slavoljub Muslin insistira na svojim principima i igri preko bokova, loše je što i dalje ne možemo da produžimo intervala dobre igre. Na kraju pamtiće se da su nas do pobede protiv Izraela vodili defanzivci Ivanović i Milunović. Možda nagoveštaj novog oružja Orlova.

Promenio je gotovo kompletnu postavu selektor Srbije Slavoljub Muslin u odnosu na premijeru u Užicu kada je pobeđen Kipar. Ipak, nešto je bilo konstantno računajući i taj meč: igra po bokovima biće zaštitni znak Orlova za vreme mandata nekadašnjeg stratega Bordoa i Crvene zvezde.

Poređani u formaciju 3-5-2 naši reprezentativci su udarima sa strane pokušavali da raznesu izraelski defanzivni blok. Momak iz Metalca Aleksandar Sedlar na poziciji desnog spoljnjeg delovao je stegnuto, ali je opet znao da se otrgne pažnji čuvara. Na suprotnom boku delovao je Kolarov, dok je srce srpskog tima predstavljao odlični Luka Milivojević.

Nismo gledali urganske napade naše reprezentacije u Novom Sadu, ali prosto rečeno imali smo više od igre. Izrael je opasno pripretio samo jednom, dok je nebeski sokStoiljkovića bio uvod u vođstvo Srbije. Posle prekida i povratne lopte Zdjelara kapiten naše selekcije Branislav Ivanović je naskočio golmana Goreša, a potom sa zemlje poslao loptu u mrežu.Igrao se 30.minutu.

Bilo je još zanimljivih situacija pred golom Izraela, ali su neke stare navike iz prethodnog perioda ponovo skupo koštale srpsku reprezentaciju. Strašan šut Rukavine označio je kraj solidne igre Orlova, pošto je Grujić neporezno napravio penal (možda je prekršaj bio i izvan šesnaesterca), a Zahavi lako prevario Rajković. Istina i naš selektor Muslin je dosta kombinovao, pa je možda i to uticalo da tempo padne dobrih 20.minuta.

Ivanović je stigao do 11.gola, a štoper BATE Borisova Nemanja Milunović je upisao prvenac. Šmekerski je visoki štoper posle kornera prevario odličnog golmana Izraela. Predstavu u Novom Sadu ulepšao je Dušan Tadić fenomenalnim golom, kojim je potvrdio klasu. Plavu fudbalsku krv.

Za bolji utisak i lepu najavu najjačeg ovoletošnjeg testa protiv Rusije.

SRBIJA - IZRAEL 3:1 (1:0)

/Ivanović 31, Milunović 73, Tadić 87- Zahavi 50 pen/

Novi Sad.

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Sebastijan Kolesku (Rumunija).

SRBIJA (3-5-2): Rajković, Sedlar (od 46. Rukavina), Ivanović (od 46. Maksimović), Milunović, Spajić (od 46. Rajković), Kolarov, Milivojević, Zdjelar (od 46. Grujić), Tošić (od 80. Mitrović), Stojiljković, Pavlović (od 69. Tadić).

IZRAEL (4-4-1-1): Goreš - Jeini, Davidzada, Meir, Ejtan - Nir, Bibars, Muans, Zahavi, Benhamin - Belišon.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar