Спремају застрашујућу прљаву бомбу!

Амерички Стејт Департмент је издао упозорење за своје грађане који путују у Европу да широм континента постоји опасност од терористичког напада и то на свим јавним местима, туристичким одредиштима, превозу.

Свијет 31.05.2016 | 20:35
Спремају застрашујућу прљаву бомбу!

Ова узбуна за путовање биће на снази 3 месеца.

"Упозоравамо грађане САД на потенцијалну опасност од терористичких напада широм Европе, којима ће циљ бити велика догађања, туристичке занменитости, ресторани, трговачки центри и пријевоз", поручили су.

Упозорење истиче 31. октобра.

"Велик број туриста који посећују Европу у летњим месецима представљаће веће циљеве за терористе који планирају нападе на јавним местима, пособно на великим догађањима", додали су.

Подсетимо, прошлог месеца је британски премијер Дејвид Камерон изјавио да припадници Исламске државе планирају да користе дронове како би на Европу бацили “застрашујућу прљаву бомбу“.

Наиме лидери најмоћнијих држава страхују да би џихадисти могли да се наоружају беспилотним летелицама које би користили да највеће европске градове “запраше“ радиоактивним материјалом који може да усмрти хиљаде људи.

Премијер Велике Британије рекао је да постоји реалан страх од нуклеарног напада џихадиста.

“На оваквим самитима се налазимо након што се лоше ствари догоде. Овог пута смо ишли корак испред, желимо да спречимо такав сценарио“, рекао је Камерон.

Упозорење је почетком маја  године стигло и од директора Европола Роба Вајнрајта који је рекао да ће се у Европи вероватно догодити нови терористички напад великог обима.

Претња од терористичког напада је "и даље веома висока, најозбиљнија од 11. септембра и страхујем да је у будућности могућ нови напад у Европи", рекао је Вајнрајт у обраћању пред комитетом за Шенген италијанског парламента.

Вајнрајт је додао да Европол нема "информације о конкретним претњама за Италију", пренела је агенција Анса.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пасха

31.05.2016 18:40

А Велика Британија не признаје да је узимала доста земаља као колоније и искориставала природна богатства других,који су то лицемјери,наравно зидови су исти,гамад коју је Хитлер таманио,имао је право

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

31.05.2016 19:00

Ако ико буде употребио "ПРЉАВУ бомбу" биће то Тајни владари из сенке који размишљају и пишу о томе како треба уништити преко три милијарде људи на земљи да би они тада били срећни и весели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

31.05.2016 21:20

Африка се празни.Није загадјена,ту це зивјети богати у зеленилу и тисини.Црнце це спрцати у фабрике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

01.06.2016 05:58

Из празне не пуца само брстите пропалисте као стари кауч

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

01.06.2016 14:38

ТО ЈЕ ВЕРОВАТНО АЛИ ИТО ЈЕ ВЕРОВАТНО ДА СТЕ ИМ ВИ НАПРАВИЛИ И ДАЛИ ПО НАРЕДЈЕЊУ САУДИСКЕ АРАБИЈЕ .

ОДГОВОРИТЕ