Spremaju zastrašujuću prljavu bombu!

Američki Stejt Department je izdao upozorenje za svoje građane koji putuju u Evropu da širom kontinenta postoji opasnost od terorističkog napada i to na svim javnim mestima, turističkim odredištima, prevozu.

Svijet 31.05.2016 | 20:35
Spremaju zastrašujuću prljavu bombu!

Ova uzbuna za putovanje biće na snazi 3 meseca.

"Upozoravamo građane SAD na potencijalnu opasnost od terorističkih napada širom Evrope, kojima će cilj biti velika događanja, turističke zanmenitosti, restorani, trgovački centri i prijevoz", poručili su.

Upozorenje ističe 31. oktobra.

"Velik broj turista koji posećuju Evropu u letnjim mesecima predstavljaće veće ciljeve za teroriste koji planiraju napade na javnim mestima, posobno na velikim događanjima", dodali su.

Podsetimo, prošlog meseca je britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da pripadnici Islamske države planiraju da koriste dronove kako bi na Evropu bacili “zastrašujuću prljavu bombu“.

Naime lideri najmoćnijih država strahuju da bi džihadisti mogli da se naoružaju bespilotnim letelicama koje bi koristili da najveće evropske gradove “zapraše“ radioaktivnim materijalom koji može da usmrti hiljade ljudi.

Premijer Velike Britanije rekao je da postoji realan strah od nuklearnog napada džihadista.

“Na ovakvim samitima se nalazimo nakon što se loše stvari dogode. Ovog puta smo išli korak ispred, želimo da sprečimo takav scenario“, rekao je Kameron.

Upozorenje je početkom maja  godine stiglo i od direktora Evropola Roba Vajnrajta koji je rekao da će se u Evropi verovatno dogoditi novi teroristički napad velikog obima.

Pretnja od terorističkog napada je "i dalje veoma visoka, najozbiljnija od 11. septembra i strahujem da je u budućnosti moguć novi napad u Evropi", rekao je Vajnrajt u obraćanju pred komitetom za Šengen italijanskog parlamenta.

Vajnrajt je dodao da Evropol nema "informacije o konkretnim pretnjama za Italiju", prenela je agencija Ansa.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pasha

31.05.2016 18:40

A Velika Britanija ne priznaje da je uzimala dosta zemalja kao kolonije i iskoristavala prirodna bogatstva drugih,koji su to licemjeri,naravno zidovi su isti,gamad koju je Hitler tamanio,imao je pravo

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

31.05.2016 19:00

Ако ико буде употребио "ПРЉАВУ бомбу" биће то Тајни владари из сенке који размишљају и пишу о томе како треба уништити преко три милијарде људи на земљи да би они тада били срећни и весели!

ODGOVORITE
Name

zumba

31.05.2016 21:20

Afrika se prazni.Nije zagadjena,tu ce zivjeti bogati u zelenilu i tisini.Crnce ce sprcati u fabrike.

ODGOVORITE
Name

Crni

01.06.2016 05:58

Iz prazne ne puca samo brstite propaliste kao stari kauč

ODGOVORITE
Name

DULE NS

01.06.2016 14:38

TO JE VEROVATNO ALI ITO JE VEROVATNO DA STE IM VI NAPRAVILI I DALI PO NAREDJENJU SAUDISKE ARABIJE .

ODGOVORITE