Мото ГП: ''Врела Каталонија'' за индиспонираног ''Доктора''...!

Док Хорхе Лоренцо од Јамахе тражи гаранцију да ће мотоциклом моћи да се иживљава у Каталуњи, Валентино Роси жели исту потврду да би повратио статус после краха на Муђелу!

Остали спортови 04.06.2016 | 09:00
Мото ГП: ''Врела Каталонија'' за индиспонираног ''Доктора''...!

У недељу у 14 часова на програму је нова рунда Мото ГП шампионата у Каталонији. Ова трка, можда је једна од последњих шанси Валентина Росија да разигра Јамаху и поврати пољуљани статус једног од главних претендената на овогодишњу титулу.

Међутим, после Муђела у Јамахином боксу влада прави хаос, а мало се или готово ништа не прича о техничким проблемима који су само пуком срећом заобишли Хорха Лоренцакоји је победио на Муђелу. Брука је велика за јапанског произвођача, а по незваничним информацијама закључно са моментом у ком објављујемо овај текст и Хорхе Лоренцоод особља екипе тражи гаранције да га у Каталонији неће снаћи иста невоља као и Валентина Росија две недеље раније. Он такве гаранције од екипе захтева оправдано будући да је на Муђелу имао исти квар као и Доктор само што то није било на трци, већ на загревању истог дана у преподневним часовима.

Неугодну атмосферу у којој ни Доктор, али ни Лоренцо не верују Јамахи, али у којој владају анимозитети између два возача исте екипе са задовољство прихвата Марк Маркез. Он се наиме нада да ће у Каталонији успети да надјача Јамаху, и победи је због пада морала који је уследио после бруке на Муђелу.

Да све буде замршеније у Каталонији постараће се брза, 4,7 километара дуга писта, која је на циљном правцу дуга чак 1,047 километра. Ту је и 13 брзих кривина које је Хорхе Лоренцо савршено савладао будући да је на овој за њега домаћој стази тријумфовао четири пута и то узастопно. Хоће ли та брзина доћи главе Јамахиним мотоциклима, и може ли Доктор победити судбину и оба Шпанца?

За одговоре на ова врло озбиљна питања, навијачи и кладиоци широм света би платили, и не би жалили само да се ако је могуће зна на шта може да се рачуна у Шпанији. Е па, неће бити лако, јер у Каталонију на култну стазу нико неће доћи као апсолутни фаворит. Баш због тога ће се десити да прецизан погодак у мету значи и добру квоту на тикету.

Ако је по статистици, онда је без двоумљења Хорхе Лоренцо био први кандидат за највиши подијум на стази која је први пут пуштена у погон за потребе Формуле 1 сада већ давне 1991. године. Ипак не треба занемарити ни ванземаљца међу мотоциклистима, Валентина Росија који би због ината могао да надмаши све конкуренте само ако га послужи срећа. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар