Moto GP: ''Vrela Katalonija'' za indisponiranog ''Doktora''...!

Dok Horhe Lorenco od Jamahe traži garanciju da će motociklom moći da se iživljava u Katalunji, Valentino Rosi želi istu potvrdu da bi povratio status posle kraha na Muđelu!

Ostali sportovi 04.06.2016 | 09:00
Moto GP: ''Vrela Katalonija'' za indisponiranog ''Doktora''...!

U nedelju u 14 časova na programu je nova runda Moto GP šampionata u Kataloniji. Ova trka, možda je jedna od poslednjih šansi Valentina Rosija da razigra Jamahu i povrati poljuljani status jednog od glavnih pretendenata na ovogodišnju titulu.

Međutim, posle Muđela u Jamahinom boksu vlada pravi haos, a malo se ili gotovo ništa ne priča o tehničkim problemima koji su samo pukom srećom zaobišli Horha Lorencakoji je pobedio na Muđelu. Bruka je velika za japanskog proizvođača, a po nezvaničnim informacijama zaključno sa momentom u kom objavljujemo ovaj tekst i Horhe Lorencood osoblja ekipe traži garancije da ga u Kataloniji neće snaći ista nevolja kao i Valentina Rosija dve nedelje ranije. On takve garancije od ekipe zahteva opravdano budući da je na Muđelu imao isti kvar kao i Doktor samo što to nije bilo na trci, već na zagrevanju istog dana u prepodnevnim časovima.

Neugodnu atmosferu u kojoj ni Doktor, ali ni Lorenco ne veruju Jamahi, ali u kojoj vladaju animoziteti između dva vozača iste ekipe sa zadovoljstvo prihvata Mark Markez. On se naime nada da će u Kataloniji uspeti da nadjača Jamahu, i pobedi je zbog pada morala koji je usledio posle bruke na Muđelu.

Da sve bude zamršenije u Kataloniji postaraće se brza, 4,7 kilometara duga pista, koja je na ciljnom pravcu duga čak 1,047 kilometra. Tu je i 13 brzih krivina koje je Horhe Lorenco savršeno savladao budući da je na ovoj za njega domaćoj stazi trijumfovao četiri puta i to uzastopno. Hoće li ta brzina doći glave Jamahinim motociklima, i može li Doktor pobediti sudbinu i oba Španca?

Za odgovore na ova vrlo ozbiljna pitanja, navijači i kladioci širom sveta bi platili, i ne bi žalili samo da se ako je moguće zna na šta može da se računa u Španiji. E pa, neće biti lako, jer u Kataloniju na kultnu stazu niko neće doći kao apsolutni favorit. Baš zbog toga će se desiti da precizan pogodak u metu znači i dobru kvotu na tiketu.

Ako je po statistici, onda je bez dvoumljenja Horhe Lorenco bio prvi kandidat za najviši podijum na stazi koja je prvi put puštena u pogon za potrebe Formule 1 sada već davne 1991. godine. Ipak ne treba zanemariti ni vanzemaljca među motociklistima, Valentina Rosija koji bi zbog inata mogao da nadmaši sve konkurente samo ako ga posluži sreća. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar