Шок и неверица у Севиљи: Послије 15 година одлази ''Краљ трансфера''!

Иза свега стоји Мурињо?! Манчестер Јунајтед добија најпожељнијег преговарача светског фудбала!

Фудбал 31.05.2016 | 23:00
Шок и неверица у Севиљи: Послије 15 година одлази ''Краљ трансфера''!

„Вечерас је стигла најгора могућа вест за све навијаче Севиље. Монћи одлази из клуба.“

Тим речима су локални медији у Севиљи описали вечерашњу изненађујућу вест да је спортски директор Монћи дао неопозиву оставку и да напушта клуба. А спекулише се да иде у Манчестер Јунајтед на захтев Жозеа Муриња.

Рамон Родригез Вердехо познатији као Монћи је човек којем се приписују највеће заслуге за процват Севиље, трофеје које су претходних година стизали на Санчез Писхуан и доминацију андалузијског клуба у Лиги Европе. Као спортски директор је из пепела подигао клуб из Севиље и за 15 година на тој функцији је од дављеника који се борио за опстанак направио један од најреспектабилнијих клубова Европе. Маестралном трансфер политиком је ставио клуб на стабилне ноге, донео резултате и инкасирао стотине милиона евра од продаје играча које је налазио као младе таленте, отпатке или промашене инвестиције неких других клубова (Баптиста, Дани Алвес, Луис Фабијано, Кануте, Ракитић, Бака, Гамеиро). Уз све то је подигао и омладинску школу на висок ниво (Рејес, Серхио Рамос, Навас, Морено).

Желели су га многи велики клубови. Барселона, Бајерн, Зенит, Тотенхем и многи други су му нудили бланко чекове да се пресели у њихову управу, али он је остајао веран својој Севиљи. На крају је нешто пукло.

Локална штампа открива да је дошло до велике свађе између Монћија и клупске управе и да је он поднео неопозиву оставку иако има још годину дана уговора. Спекулише се да иза свега стоји позив Манчестер Јунајтеда. И то на инсистирање Жозеа Муриња које је Монћијажелео као сарадника још у Челсију. Манчестер Јунајтед је претходних дана преговарао и са Андреом Бертом, спортским директором Атлетико Мадрида који попут Монћија има огромне заслуге за препород шпанског клуба, али је Италијан одбио позив са Олд Трафорда.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар