Šok i neverica u Sevilji: Poslije 15 godina odlazi ''Kralj transfera''!

Iza svega stoji Murinjo?! Mančester Junajted dobija najpoželjnijeg pregovarača svetskog fudbala!

Fudbal 31.05.2016 | 23:00
Šok i neverica u Sevilji: Poslije 15 godina odlazi ''Kralj transfera''!

„Večeras je stigla najgora moguća vest za sve navijače Sevilje. Monći odlazi iz kluba.“

Tim rečima su lokalni mediji u Sevilji opisali večerašnju iznenađujuću vest da je sportski direktor Monći dao neopozivu ostavku i da napušta kluba. A spekuliše se da ide u Mančester Junajted na zahtev Žozea Murinja.

Ramon Rodrigez Verdeho poznatiji kao Monći je čovek kojem se pripisuju najveće zasluge za procvat Sevilje, trofeje koje su prethodnih godina stizali na Sančez Pishuan i dominaciju andaluzijskog kluba u Ligi Evrope. Kao sportski direktor je iz pepela podigao klub iz Sevilje i za 15 godina na toj funkciji je od davljenika koji se borio za opstanak napravio jedan od najrespektabilnijih klubova Evrope. Maestralnom transfer politikom je stavio klub na stabilne noge, doneo rezultate i inkasirao stotine miliona evra od prodaje igrača koje je nalazio kao mlade talente, otpatke ili promašene investicije nekih drugih klubova (Baptista, Dani Alves, Luis Fabijano, Kanute, Rakitić, Baka, Gameiro). Uz sve to je podigao i omladinsku školu na visok nivo (Rejes, Serhio Ramos, Navas, Moreno).

Želeli su ga mnogi veliki klubovi. Barselona, Bajern, Zenit, Totenhem i mnogi drugi su mu nudili blanko čekove da se preseli u njihovu upravu, ali on je ostajao veran svojoj Sevilji. Na kraju je nešto puklo.

Lokalna štampa otkriva da je došlo do velike svađe između Monćija i klupske uprave i da je on podneo neopozivu ostavku iako ima još godinu dana ugovora. Spekuliše se da iza svega stoji poziv Mančester Junajteda. I to na insistiranje Žozea Murinja koje je Monćijaželeo kao saradnika još u Čelsiju. Mančester Junajted je prethodnih dana pregovarao i sa Andreom Bertom, sportskim direktorom Atletiko Madrida koji poput Monćija ima ogromne zasluge za preporod španskog kluba, ali je Italijan odbio poziv sa Old Traforda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar